Sonja Petrović
FIBA
Sonja Petrović

FIBA

Sonja Petrović, Foto: FIBA

Iza srpskih košarkašica su, potencira to i Sonja Petrović, tri teške utakmice, a posle Zrenjanina tri dana (računajući i jučerašnji) za oporavak i pripremu četvrtfinala.

Dvoboj s Belgijankama, od kojeg je i zavisio put naših devojaka u nokaut fazu EP, obeležili su mnogi neuobičajeni detalji, poput prekida meča zbog kapanja vode na parket usled kondenzacije. U tim trenucima je Petrovićeva razgovarala sa sudijama...

- Rekla sam im da treba da prekinu utakmicu jer je rezultat bio izjednačen i da Belgija i Srbija odu direktno u četvrtfinale. Nisu shvatili moj humor - u šali priča naša sjajna košarkašica.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Kalinić

Alo/Marko Metlaš

Sonja je i na samom kraju bila u centru pažnje zrenjaninske publike i cele Srbije putem malih ekrana. Šutirala je dva slobodna bacanja...

- Dogovorile smo se da namerno promašim drugo da bi vreme isteklo, ali Neci (Jovanović) nije bilo dovoljno što je prethodno ukrala loptu, nego je želela da bude dupli junak - da skoči i pod košem. Prestupila je... Tog dana se sve vreme šalila da je nismo na najbolji način obradovali za rođendan, pa smo se, eto, potrudili na utakmici da to ispravimo. (smeh) Ona je sama sebe obradovala. Kapa dole kako igra celo prvenstvo. Stvarno je iks faktor u ekipi. Nadam se da ćemo se u Beogradu iskupiti prema njoj, da nadomestimo poraz u njenim očima. U Zrenjaninu smo bili fokusirani na utakmice u grupi, pa i nije bilo vremena da se slavi rođendan - priča ona.

Poslednji koš Jelene Bruks, kaže Petrovićeva, niko od igračica nije video.

- Tek po reakciji publike smo shvatile šta se desilo. Jeja je jedna od retkih koje na svakom treningu vežbaju šut. Ana ne vežba jer je boli rame, ja ne vežbam zbog prsta, neke ne vežbaju jer možda neće da daju pare. (smeh) Super je što smo prošli direktno u četvrtfinale. Možemo da se odmorimo i pripremimo za četvrtak. Ne sumnjam da će nas pratiti i borbenost i energija, bacaćemo se za svaku loptu da bismo pobedile, ali je došlo vreme da pokažemo i zreliju igru - poručuje možda i najjači adut Srbije.