ABA liga logo
Wikimedia
ABA liga logo, Foto: Wikimedia

Mornar se našao na stubu srama! Klub iz Bara je dobio veoma neprijatnu vest iz Nemačke! Crnogorski šampion je obavešten je da je njegov košarkaš Vukota Pavić dopingovan igrao utakmicu prvog kola Evrokupa protiv Ulma, na šta je klub odmah reagovao i suspendovao ga.

 

Mornar je potom objavio saopštenje, koje prenosimo u celosti:

- Na adresu našeg kluba stigao je dopis iz Kelna, iz laboratorije za doping analizu Nemačkog sportskog univerziteta, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Evrokupa, naš igrač V. Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli. Neprijatno iznenađeni tom činjenicom, odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali V. Pavića.

Mornar je klub svetle tradicije koji se uvek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance. Upravo zbog toga, teško nam je palo ovo saznanje. U klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da naš igrač tako nešto može da napravi. Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kome je naneo ogromnu štetu. Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar.

PROČITAJTE JOŠ: