Partizan Zvezda Faje Veličković
Alo Vladimir Markovic
Partizan Zvezda Faje Veličković

Alo Vladimir Markovic

Partizan Zvezda Faje Veličković, Foto: Alo Vladimir Markovic

 

Španac je ovom prilikom obrazložio da primarni faktor nisu finansije, a da će uticaj prilikom odluke imati navijači i njihova uloga u očuvanju duha ovog sporta.

Pročitajte još:

Ovakva izjava posebno ide na ruku srpskim timovima čija publika već godinama pravi najbolju atmosferu u Evroligi.

"Mislim da je to fer. Nije stvar samo u pobeđivanju, već u imanju klubova sa dobrom strukturom, dobrim arenama, koje su spremne da prime 10.000–12.000 ljudi. U Rusiji je ranijih godina nediostajao napredak, ali smo svedoci promena i napretka u poslednje tri ili četiri godine. To je, rekao bih, domaći zadatak, za sve ruske klubove. Jedan od razloga zbog čega smo odabrali upravo Zenit jeste taj što smo znali da su jedan od najboljih timova po posećenosti, dovode navijače. Za nas, to je osnova svega. To je verovatno bitnije od toga hoće li CSKA pobediti ili Fenerbahče izgubiti", objasnio je Bertomeu.

Nije bilo nikakve dileme ko će biti najbolji igrač i trener! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 12.10.2019. 14:44 Blistao je i centar Olimpijakosa Nikola Milutinov. Vasa Micić, Foto: EPA Sedat Suna Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić obeležio je drugo kolo Evrolige pošto je u pobedi nad Albom posle produžetka (106:105), upisao 23 poena uz 13 asistencija.

Objasnio je u nastavku kako timovi mogu da konkurišu za pozivnicu. Takođe je istakao da se sitem neće dodatno proširivati.

"Nemamo plan da dodelimo još više pozivnica za naredne godine. Imamo sad ovu novu situaciju sa ASVEL-om i Bajernom. Posle ove dve godine na koliko je potpisan ugovor sa njima, videćemo hoće li dobiti novu pozivnicu. Moramo da sačekamo nekoliko godina", rekao je Bertomeu.

Bonus video: Nikola Kalinić i Fenerbahče dočekani zvižducima!