Gurović, Obradović, Dašić, Frend, Bulatović,
Marko Metlaš/ EPA/Soeren Stache
Milan Gurović

RAS Foto: Marko Metlas

Milan Gurović, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Srpska javnost je ostala šokirana kada se pojavila vest da je nekadašnji proslavljenji reprezentativac Srbije prijavljen za nasilje u porodici pošto je pretukao ženu i maloletnu ćerku.

To nije prvi put da se u srpskoj košarci događaju ovakvi incidenti, neki su tukli svoje žene, dok su drugi čak i ubijali, mi vas podsećamo na neke od nemilih incidenata košarkaša/trenera koji su dospeli u javnost zahvaljujući nasilju!

Nikola Bulatović

Marko Metlaš

Nikola Bulatović, Foto: Marko Metlaš

NIKOLA BULATOVIĆ 

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je osuđen zbog silovanja maloletnice koje je počinio 1998. godine! Bulatović je nakon presude bio u bekstvu šest godina, da bi 17. decembra 2011. godine po međunarodnoj poternici Interpola bio uhapšen u Dominikanskoj Republici!

U zatvoru je proveo četiri godine i 15 dana, a od novembra 2015. godine je na slobodi.

"Malo mi je neprijatno da o svemu tome pričam. Sa ove distance sve sam shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Ja imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni" - rekao je za "Blic" Bulatović posle izlaska iz Spuža!

Bulatović je na suđenju negirao krivicu i tvrdio je da je do seksualnog odnosa došlo uz devojčin pristanak.

Željko Obradović

EPA Enric Fontcuberta

Željko Obradović, Foto: EPA Enric Fontcuberta

ŽELJKO OBRADOVIĆ

Jedan od najboljih, verovatno i najbolji trener u Evropi, Željko Obradović je jedno vreme proveo u zatvoru zato što je udario pešaka svojim automobilom. Žrtva je nastradala!

"Ne mogu da zaboravim tu nesreću. U februaru 1997, na putu Albasete-Madrid, dogodila se saobraćajna nezgoda sa tragičnim ishodom. Mislio sam da sam umro na nekoliko sekundi i onda se vratio u život. Nakon toga sam shvatio koliko je život važan. Od tada, rođendan slavim dva puta godišnje" - rekao je Obradović za knjigu "Živa legenda Obra", koju su napisali Gokan German i Hamit Turhan, insipirisani srpskim trenerom..

Ova nesreća se dogodila krajem 80-tih godina 20. veka.

Željko Topalović

Marko Metlaš

Željko Topalović, Foto: Marko Metlaš

ŽELJKO TOPALOVIĆ 

Legendarni košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti je tukao svoju suprugu Mirjanu, a ona je otkrila da je Željko hteo da joj iščupa jezik i da je ugrizao za nos!

U uračunljivom stanju Željko Topalović je, nakon verbalnog sukoba, uz pretnje i psovke da je kurva i drolja koju će ubiti, napao suprugu. Vukao ju je za kosu, udarao nogom u telo, ugrizao za nos, počeo je da je davi, pljunuo je više puta u predelu lica, a zatim pokušao da joj zavuče ruku u usta kako bi joj iščupao jezik - stoji u presudi donetoj 15. decembra 2014. godine.

"Život uz tako uspešnog sportistu je bio pun odricanja, ali ja sam pristajala na to, bila sam mu podrška u svemu, zapostavila sam svoju karijeru, brinula sam o porodici i deci, živela u njegovoj senci. On je uvek bio nasilan. Prvi put mi je udario šamar pred porođaj s prvom ćerkom, a onda su se fizički nasrtaji nastavljali, ali ja sam ćutala i kajem se što nisam ranije prijavila" - rekla je tada Mirjana.

Kimani Frend

Marko Metlaš

Kimani Frend, Foto: Marko Metlaš

KIMANI FREND 

Tadašnji košarkaš Metalca je svojim automobilom usmrtio 29-godišnju Nevenu Dragutinović! Ova tragedija se dogodila na uglu ulica Cara Dušana i Francuske! U momentu udara bila je sa svojom sestrom bliznakinjom, Nevena je preminula na mestu nesreće.

Ustanovljeno je da je Frend vozio sa 0,98 promila alkohola u krvi, osuđen je na tri godine zatvora! Nakon izlaska iz zatvora nastavio je košarkašku karijeru u Srbiji.

"Krenuli smo u jedan klub, popio sam možda tri pića pre toga. Padala je kiša, prošao sam kroz raskrsnicu, blinkalo je žuto na semaforu. Ulica je bila strma, a svetla od auta sa suprotne strane bila su tako jaka i nisam mogao dobro da vidim. Samo sam obratio pažnju na belu liniju na putu i odjednom sam video ljudsku senku. Devojka je naglo izašla iz taksija, reagovao sam brzo koliko sam mogao, ali sam je udario ćoškom mog auta. Odmah sam stao i hteo da je odvezem u bolnicu, ali mi prisutni nisu dozvolili i primorali su me da sačekamo policiju. Nažalost, bilo je prekasno" - ispričao je svoju verziju za "Kurir". 

Vladimir Lučić i Vladimir Dašić

Marko Metlaš

Vladimir Lučić i Vladimir Dašić, Foto: Marko Metlaš

VLADIMIR DAŠIĆ 

Bivši košarkaš Budućnosti je kidnapovao fotoreportera "Alo" zbog toga što je pokušavao da fotografiše njegovu tadašnju devojku, poznatu pevačicu Milenu Ćeranić!

Policija je odmah krenula u potragu za Vladimirom, međutim, od tog trenutka mu se svaki trag gubi. Bivši član Real Madrida se dao u bekstvo!

Nakon upotrebe sile i izvršene otmice košarkaš Dašić je iz taksi vozila izbacio fotoreportera uz pretnje po ličnu bezbednost i život koje mogu da nastupe ukoliko se fotografije na bilo koji način budu objavile.

Predrag Danilović

Tanjug

Predrag Danilović, Foto: Tanjug

PREDRAG DANILOVIĆ 

Sadašnji predsednik KSS je pre šest godina izboden u jednoj kafani u Košutnjaku!

U restoranu "Kafanica" oko 2.30 posle ponoći, dogodila se prepirka, a mediji su tada preneli da je Danilovića izbo njegov prijatelj Fido, vlasnik te kafane na Košutnjaku.

Tadašnji direktor Ugentnog centra Zlatibor Lončar, za "B92" je rekao da je Danilović primljen sa povredama stomaka, glave i ruku, koje su bile veoma ozbiljne, a one su sanirane tek posle hitnog hirurškog zahvata.

Nataša Bekvalac

printscreen

Nataša Bekvalac, Foto: printscreen

Luka Lazukić, nekadašnji košarkaš i bivši suprug Nataše Bekvalac je fizički nasrtao na poznatu pevačicu!

On je u aprilu ove godine osuđen na osam meseci zatvora i tri godine uslovne kazne zbog lakših telesnih povreda koje je naneo Bekvalčevoj samo četiri meseca nakon porođaja.

Zoran Čiča je pretukao sudiju na meču Druge lige između Mladosti 2009 i Slodesa!