Saša Pavlović
Marko Metlaš
Saša Pavlović

Marko Metlaš

Saša Pavlović, Foto: Marko Metlaš

"Znate kako je to kada ste dete, svesni da imate talenat, a ipak nemate iskustva, uneli ste se u nešto potpuno novo, bez znanja engleskog jezika. Ispred vas stoji trener, stub NBA lige, a onda sedi da razgovara sa vama sa velikim razumevanjem i poštovanjem. Bio je ogroman autoritet, sličan evropskim trenerima, ali sa ozbiljnim poštovanjem prema svakom igraču i njihovim ličnostima", izjavio je bivši as Partizana i Panatinaikosa i nastavio:

"Sloun nikada nije pokazivao aroganciju, niti je pokazao da se bilo šta meri novcem. Uvek se sećam njegovih slika kako trenira u kamionu, kao i ostatak sveta. "

Pavlović je dao primer Slounovog različitog uticaja na njegove igrače.

"Naravno, znao je redosled. Vodio je računa o gotovo svemu detaljno, ukazivao na greške, pokušavao da ne budemo samo bolji igrači već i bolji ljudi. On se pobrinuo za nas, čak i van terena. Jedan primer: U jednom trenutku kada u NBA nije bilo pravila o oblačenju, uvek nas je upozoravao da se adekvatno obučemo- Tokom utakmica, odmah nam je skrenuo pažnju da navučemo naš dres u šorc. Nekima sa strane može da se čini beznačajnim, ali zapravo govori o ozbiljnom sistemu vrednosti koji je uspostavio Sloun i koji je i danas visoko cenjen. Šteta je što njegov rad nije nagrađen šampionskim prstenom. Ali njegov rad je veći od bilo kojeg šampionskog prstena, najbolje znamo koje nas je trenirao.", završio je Pavlović.