Saša Đorđević
EPA Andrej Cukic
Saša Đorđević

EPA Andrej Cukic

Saša Đorđević, Foto: EPA Andrej Cukic

Trener Virtusa iz Bolonje, Aleksandar Đorđević je poručio da se taj klub vratio i da na taj tim treba računati u budućnosti!

"Imam poštovanje prema ostalih sedam timova koji su došli do četvrtfinala Evrokupa. Pričati o tome ko može da osvoji Evrokup ove godine je priča za uz pivo.Radimo u tom pravcu, rastemo i pravimo rezultate koji su u paraleli sa rastom kluba. Moramo još da napredujemo ali smo pokazali već ove godine da se u kratkom periodu Virtus vratio i da na njega treba da se računa. Ovo je moj prvi cilj: Da ne gledamo na drvo ispred nas već da gledamo celu šumu", rekao je Đorđević!

"Rat ne može da se poredi sa karantinom. Period rata je veoma težak, takođe jer i znaš koji je neprijatelj ispred tebe. Sada imamo prijatelje koje ne znamo. Život je takav, moraš da reaguješ snažno, moraš da zaštitiš porodicu i prijatelje. Život me je naučio da ne mislim o onome što se desilo juče. Jer kada osvojiš medalju, ima vremena za slavlje, za cigaru, piće, ali sledećeg jutra moraš da razmišljaš o sledećoj obavezi. Moramo se boriti za nove ciljeve".

"Džordan ima lekciju za sve u eri u kojoj su ljudi igrali sa vrednostima i mentalnom žestinom. Imao sam sreće što sam igrao sa takvim karatkerima koje su u dokumentarcu", zaključio je Đorđević.