Dejan Davidovac protiv Budućmosti
Budućnost VOLI, Aba liga
Dejan Davidovac protiv Budućmosti

Budućnost VOLI, Aba liga

Dejan Davidovac protiv Budućmosti, Foto: Budućnost VOLI, Aba liga

KK Budućnost Voli izdala je saopštenje pred početak poslednje utakmice velikog finala ABA lige koja se igra u hali "Aleksandar Nikolić" u ponedeljak od 19 časova!

PROČITAJTE JOŠ:

SENZACIJA! KO BI REKAO DA ĆE SE OVO DESITI? Čukarički šokirao Zvezdu! Šampion izgubio na Banovom brdu posle 57. uzastopnih pobeda u Superligi! (VIDEO + FOTO)

SENZACIJA U KNEŽEVINI! Srušio "kralja šljake" i zakazao finale sa Lajovićem! (FOTO + VIDEO)

SJAJNI LAJOVIĆ OSVETIO NOVAKA Srbin je u finalu Monte Karla, počistio Medvedeva i čeka Nadala! (FOTO)

 

Pobednik ove serije će sledeće sezone igrati u Evroligi. Direktor Budućnosti, Slavko Radulović, je izneo saopštenje za javnost da bi "smirio strasti" koje su po njemu, počele u Beogradu 

Saopštenje KK Budućnost VOLI uoči poslednje utakmice finala ABA Lige.

"U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati.
To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu - dve utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih".

On je istakao da su svi dali od sebe da sve proteke u sportskom duhu, tokom četvrte utakmice finalne serije i da očekuju isto to od Crvene zvezde.

"Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.
Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena Zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat".

"ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mjesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj".

Za kraj se zahvalio navijačima i posebno Varvarima koji su priredili "spektakl":

"Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u ledja. Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub." - pisalo je u saopštenju Budućnosti.