Paskal Sijakim
(Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)
Paskal Sijakim

(Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)

Paskal Sijakim, Foto: (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)

Košarkaši Toronto Reptorsa bili su bolji od Memfis Grizlisa rezultatom 108:99 u „mehuru“ Orlanda. 

Najbolji u ekipi aktuelnog NBA šampiona bio je krilni košarkaš Paskal Sijakam, koji je postigao 26 poena (9/16 iz igre), a pratili su ga Norman Pauel sa 16, Kajl Lauri sa 15 i Fred Vanvlit sa 14 poena, dok je Serž Ibaka zabeležio dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

Sa druge strane, Dilon Bruks je ubacio 25 poena, dok je izgledni ruki sezone Temetrijus „Dža“ Morant ubacio 17 poena i 10 asistencija, dok je 20 poena imao Grejson Alen. Srpski reprezentativac Marko Gudurić presedeo je meč na klupi Grizlisa.

Toronto je siguran na drugoj poziciji istoka, dok je Memfis osmi na zapadu, "za vratom im dišu" Portland Trejl Blejzersi sa jednim porazom više.

Oklahoma Siti Tanderi lako su savladali Vašington Vizardse – 121:103.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je mladi bek Darijus Bejzli sa 23 poena, a pratio ga je iskusni italijanski reprezentativac Danilo Galinari sa 20 poena. Šai Gildžus-Aleksander dodao je 18 poena, uz 6 skokova i 7 asistencija, dok je legendarni plejmejker Kris Pol zabeležio 13 poena i 9 asistencija.

U poraženom timu iz prestonice Džerom Robinson je bio bolji od ostalih sa 19 poena, a Ajzak Bonga imao je 14. Japanac Rui Hačimura imao je 11 poena i 8 skokova.

Kris Pol, Danilo Galinari i ostali nisu imali veliku minutaž, a u drugom poluvremenu su uglavnom igrali mladi igrači.

Vizardsi su u "mehur" došli znatno oslabljeni neigranjem Bredljia Bila i Davisa Bertansa, a već odavno nemaju šanse za plej-of, dok je Oklahoma trenutno na petom mestu Zapada sa 43 pobede i 29 poraza!

PROČITAJTE JOŠ: