Crvena zvezda - Budućnost
aba-liga.com
Milan Tomić, trener Crvene zvezde

KK Crvena zvezda

Milan Tomić, trener Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

Trener košarkasa Crvene zvezde Milan Tomić, pred meč trećeg kola Evrolige protiv izraelskog Makabija, rekao je da će njegov tim u Tel Avivu pokušati da napravi iznenađenje i pobedi favorita.

Nedović cepa mrežice na treningu! (VIDEO)

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 15.10.2019. 18:12 Nedović je krajem avgusta morao na operaciju meniskusa. Nemanja Nedović, Foto: Alo/Marko Metlaš Nemanja Nedović mogao bi uskoro da upiše prvi zvaničan nastup u sezoni za Armani iz Milana. Srpski bek propustio je nekoliko uvodnih utakmica zbog manje povrede i nalazi se u procesu vraćanja na teren.

"Makabi je svake godine u Evroligi. Znate koliko je teško igrati u toj hali, 12.0000 navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove pristalice da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. Sa druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali mi ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo“ rekao je Tomic za klupski sajt.

Nidam MVP kola, Gist najbolji poenter

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 15.10.2019. 10:27 Košarkaš Mornara Derek Nidam izabran je za najkorisnijeg igrača 2. kola ABA lige, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja. Nidam, Foto: Alo Marko Metlas Nidam je u pobedi nad Igokeom (92:78) u Baru imao 22 poena, sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 34.

Makabi je startovao sa dva tesna poraza od Himkija i Reala na gostovanjima, a Tomić ističe da će ih to dodatno motivisati da pred svojim navijačima pokažu u pravom svetlu.

"Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro. To je evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u Top 8, možda i na Fajnal for. Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak po prvi put i ocekujem da bude sve u redu“, rekao je trener crveno - belih.

Lauri produžio saradnju sa šampionima! (FOTO)

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 15.10.2019. 21:29 Lauri ulazi u osmu sezonu u Torontu, a prethodne je postavio rekordan broj asistencija sa 8,7 po meču. Kajl Lauri, Foto: AP Chris Young Američki plejmejker produžio je saradnju sa dosadašnjom ekipom, Toronto Reptorsima.

Kapiten Branko Lazić istakao je Zvezda mora da kontroliše ritam od početka i da ne dozvoli brzu igru i da je cilj da zaustave plejmejkera Skotija Vilbekina.

"Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveca prava. Ako njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla. Naravno, tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igraci, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imace veliku želju. Kod kuce žele da poprave utisak i sigurno da ce želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željomi energijom da pobedimo", rekao je Lazić.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč između košaraksa Makabija i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Tel Avivu.

BONUS VIDEO:

Tomić i Golemac posle utakmice Crvene zvezde i Primorske