Samir Lerić
youtube/SportIN televizija
Samir Lerić

youtube/SportIN televizija

Samir Lerić, Foto: youtube/SportIN televizija

Dres reprezentacije Bosne i Hercegovine je nosio 12 godina, Samir Lerić (47) je čak pet puta učestvovao na Eurobasketu, a život ga nije mazio nakon košarkaške kariejre!

"Oslobođenje" piše da se Semir Lerić sada bavi atipičnim zanimanjem za jednog bivšeg profesionalnog sportistu - skladišti i dostavlja proizvode u sklopu jedne sarajevske firme.

Igrao je na poziciji centra i nastupao je za brojne klubove u toku karijere (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija...), a karijeru je završio 2012-13 u dresu Bosne.

Zbog fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, i na kojoj se Lerić vidi kako nosi gajbicu, mnogi komentarišu da bi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine trebalo da se pozabavi njegovim slučajem, posebno ako se zna šta je sve dao za reprezentaciju.

"Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvideti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena tamo gde sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vreme situacije sa Covid-19", rekao je Lerić za BHBasket.

PROČITAJTE JOŠ: