Aleksandar Đorđević sa igračima
FIBA.COM
Aleksandar Đorđević sa igračima, Foto: FIBA.COM

Kris Šeridan, američki novinar, napisao je autorski tekst o predstojećem Mundobasketu u kome Srbiju vidi kao najveću pretnju selekciji SAD u pohodu na zlatnu medalju. Šeridanu je pravi šlagvort dao naš selektor Aleksandar Đorđević koji je istakao da će učiniti sve da "šokira svet".

- Uradiću sve da što mogu da postanem čovek koji će šokirati svet - reči su selektora Đorđevića.

Inače, Šeridan se bavio pripremama naše reprezentacije koje se odvijaju na Kopaoniku, a koje Sale sprovodi bez NBA igrača.

- Trebalo je da ih puste da treniraju, ali opet, NBA klubovi su mnogo novca uložili u te igrače i ne žele ništa da rizikuju. ali, ako ih ne puštaju da treniraju, ovi neće biti u najboljoj formi, tako da je to njihovo pravilo malo kontradiktorno - smatra Đorđević.

Svetske kladionice, pored Srbije kao potencijalnu minu za Amere vide i Kanadu, čiji selektor ne veruje u vrh.

- Ne mislim da će biti toliko otvorena borba za zlato, i drugi najbolji tim SAD je i dalje prilično jak - smatra bivši trener Kanade Džej Trijano.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, selektor SAD-a Greg Popović suočava se sa brojnim otkazima pred Svetsko prvenstvo, ali ipak su i dalje prvi favoriti za pobedničko postolje. Mundobasket u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija se nalazi u grupi D, zajedno sa Italijom, Filipinima i Angolom.

BONUS VIDEO

Boban Marijanović kao DJ u klubu!