Nemanja Bjelica
AP
Nemanja Bjelica

AP

Nemanja Bjelica, Foto: AP

Tandem Kingsa izdvojio je vreme za "Glas Amerike", za koji su rekli da se i dalje nadaju da će igrati u postsezoni.

"Borimo ovih mesec dana, razmišljamo samo da li ćemo uspeti da obezbedimo plej-of, da li će Klipersi i San Antonio da padnu. Na početku sezone, ne znam da li nam je neko progrnozirao da ćemo imati više od 20 pobeda, tako da premašili smo ta predviđanja, ali ima još, mislim 18 utakmica, može dosta toga da se promeni za tih 18 utakmica. Borimo se za to 8. mesto, ali ova ekipa stvarno ima svetlu budućnost sa svim ovim talentima, i kao što sam rekao drago mi je što sam deo ove ekipe. Voleo bih i da završim ovde, ono što se kaže, jer stvarno, konačno sam našao ekipu i ljude, organizaciju koja mi veruje. Ja se ovde stvarno osećam dobro, imamo sjajnu grupu mladih igrača i za 2-3 godine ova ekipa će biti ozbiljan problem na Zapadu", rekao je Bjelica za "Glas Amerike".

Iako su se Kingsi udaljili od plej-ofa, Bogdanović kaže da "nada poslednja umire".

"Dobra sezona, mada onako iz neke sportske perspektive ne možemo da budemo skroz zadovoljni, jer - naravno - mi smo egomanijaci želimo uvek više, takmičari smo svi, sigurno nismo baš prezadovoljni, ali kada se onako pogleda, kada se završi sezona, kada pogledamo taj rezultat, kada ga uporedimo sa prošlom sezonom, mislim da smo napravili jedan mali skok i da ova ekipa ima budućnost, to smo i dokazali. Iako je sada malo dalje. Međutim, još se nadamo, nada umire poslednja, borimo se do kraja", kaže Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemanja Bjelica, posle tri godine u Minesoti, prošlog leta stigao je u Sakramento i igra svoju najbolju sezonu u NBA karijeri.

"Mislim da sam zaslužio tu neku novu priliku, pogotovo u Sakramentu i mnogo je lakše sve sa našim ljudima. Na početku sezone Vlade  i Peđa su prepoznali šta ja mogu da donesem ekipi i odmah sam se prilagodio i tako da stvarno uživam ovde. Nije više da ima neke nervoze ili stresa zašto ne igram ovoliko ili trebalo bi da igram više s loptom... Mogu stvarno da kažem da sam jednostavno po prvi put srećan u NBA i da uživam i drago mi je što sam deo ovog novog Sakramenta", istakao je Nemanja.

Kada je reč o Bogdanoviću, on je na startu godine propustio nekoliko utakmica zbog manje intervencije na kolenu i to mu je poremetilo ritam.

"Izuzetno sam zadovoljan. Sad nisam na nekom najboljem, tom šuterskom nivou, ali to ima veze i sa promenama u ekipi. Povrede su me malo omele u početku, te neke promene u rotaciji. Nekako, uvek sam više gledao da pobedimo, nisam se bavio svojom statistikom. Tako da zadovoljan, sam, ali može uvek bolje", rekao je Bogdanović za "Glas Amerike".