Dragan Šakota
Alo Marko Metlas
Dragan Šakota

Alo Marko Metlas

Dragan Šakota, Foto: Alo Marko Metlas

Sa druge strane, sudeći prema izvorima bliskim klubu sa Malog Kalemegdana, pitanje je dana kada će u redovima srpskog šampiona biti ozvaničena saradnja sa nekadašnjom igračkom legendom kluba - Sašom Obradovićem.

Obradović je posle proslavljene igračke karijere, u kojoj je osvojio šest medalja sa reprezentacijom Jugoslavije na velikim takmičenjima, kao trener radio u Kelnu, Kijevu, Turocu, Donjecku, Albi i Lokomotivi Kubanj, pre nego što je 2019. godine preuzeo Monako.

Draganu Šakoti ovo je bio drugi mandat u Crvenoj zvezdi, pošto je beogradske crveno-bele predvodio i od 2005. do 2007. godine. Radio je i kao selektor Srbije i Crne Gore, a najveće uspehe u trenerskoj karijeri ostvario je u grčkim timovima - vodio je PAOK, Apolon iz Patre, Iraklis, Aris, AEK.

U trenutku prekida košarkaške sezone 2019/2020. Crvena zvezda se pod Šakotinim vođstvom nalazila na 14. poziciji u Evroligi sa skorom 11-17, dok je u ABA ligi bila na trećem mestu sa 14 pobeda i 7 poraza na jednu utakmicu od kraja regularne sezone.