Dragan Šakota
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Stratos Perperoglu

Vladimir Markovic

Stratos Perperoglu, Foto: Vladimir Markovic

Košarkaši Crvene zvezde danas od 19 časova igraju protiv Žalgirisa u okviru 19. kola Evrolige!

Iako se očekivalo da će se Stratos Perperoglu posle duže pauze (povreda kolena koju je konačno sanirao) vratiti na teren protiv Mege Bemax u ponedeljak, na povratak Grka će se sačekati još malo!

Ovaj krilni košarkaš crveno-belih mora da odmora zato što je imao visoku temperaturu, pa će Šakota dobiti pojačanje u rotaciji krajem januara!

Malo je klubova u karijeri sa kojim Stratos Perperoglu nije osvojio bar jedan trofej. Trostruki je osvajač Evrolige i to u dresu Panatinikosa, a onda i Olimpijakosa. U riznici trofeja ima i četiri titule prvaka Grčke, tri nacionalna Kupa Grčke, FIBA internacionalni Kup šampiona, Kup Turske i Superkup Španije. Takođe, sa nacionalnim timom Grčke je osvojio tri bronze.

Nema sumnje da će upravo Grk biti taj "faktor iks" u nastavku sezone gde će šampion Srbije i regionalne lige pokušati da se plasira među osam najboljih timova Evrolige, još na to kada dodate odlučujuće mečeve u ABA ligi gde Zvezda kaska za vodećom četvorkom, trener Dragan Šakota ali i svi navijači mogu da se obraduju zbog njegovog povratka!