Šakil O'Nil
Photo by Richard Shotwell/Invisi
Šakil O'Nil

Photo by Richard Shotwell/Invisi

Šakil O'Nil, Foto: Photo by Richard Shotwell/Invisi

Jedna od najpoznatijih anegdota iz NBA lige u kojoj je sudelovao neki od hrvatskih košarkaša vezana je za Gordana Giričeka i Šakila O'Nila. Odvila se u proleće 2008., a prvi put ju je ispričao njihov ondašnji saigrač iz Finiksa, Grant Hil, pet godina kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njemu, Šek je prišao hrvatskom košarkašu sa leđa, uhvatio ga u polugu i bacio u nesvest.

Giriček je nekoliko puta nakon toga ispričao svoju verziju te priče, a nedavno je ponovio gostujući u "Podcast Inkubatoru".

"Ma, nisam se zaista onesvestio. Šek je u to vreme završio trening za šerifa pa je pokazivao kako da se onesposobi čovek. Dopustio sam mu da pokaže primer na meni, ali da me pusti kada ga 'tapnem' po ruci. On to nije učinio, nisam se onesvestio, ali mi se zavrtelo u glavi. Nakon toga sam mu nešto opsovao, nisam mogao da poverujem da mi je tako nešto učinio pre utakmice", ispričao je Giriček.

Hilova verzija je bila dosta drugačija, a sa vremenom se pretvorila u urbanu legendu, kojoj su pri prenošenju izmijenjeni detalji.

Marjanović se umešao u tuču i spasio Dončića od pomahnitalog "rukija"! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 18.10.2019. 11:47 Mlada i vrela krv. Boban Marjanović, Foto: Printscreen Youtube / Bleacher R U petom predsezonskom meču, košarkaši Dalas Meveriksa ostvarili su drugu uzastopnu pobedu. Na neutralnom terenu, u „Rodžers Areni" u Vankuveru, pred 17 hiljada gledalaca, savladali su Los Anđeles Kliperse rezultatom 102:87.

"Giriček je bio dobar igrač iz Hrvatske, dobar šuter, ali nikad nije dodavao loptu pod koš. Uvek bi pogledao Šeka, a onda šutnuo. Zbog toga su se svađali, a Giriček nije posustajao. Jednog dana Šek je rekao: 'Znaš što, pokaza ću tom tipu ko sam.' Bilo je to tačno pre velike utakmice protiv Dalasa. Imali smo sastanak ekipe, nakon kojeg sam otišao u toalet, a kad sam se vratio, Giriček je ležao na podu. 'Ma daj, Šek, pa pokušavamo da pobedimo', rekao sam mu. Ali bio je to tipični Šek. Na sreću, Giričeku ništa ozbiljno nije bilo", ispričao je Hill.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu