Vasa Micić
EPA/Tolga Bozoglu
Vasa Micić

EPA/Tolga Bozoglu

Vasa Micić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

Posle više godina ogromnog ulaganja Anadolu Efes je konačno uspeo da se plasira na fajnal for Evrolige.

Pročitajte još:

ZIDAN POSLAO JASNU PORUKU VELŠANINU Da li je Geretu Bejlu isteklo vreme u Madridu?!

NEZADOVOLJAN ODLUKOM MAŽIĆA BACIO RUKAVICE! Pobegao od "večitih" u Kinu, ali i tamo ima budala! (VIDEO)

POSETILI I MARAKANU DA VIDE UŠATOG! "Bed Blu Bojsi" usred Beograda razvili poruku i obeležili 29 godina od incidenata!

Svakako, za ogroman uspeh tima iz Istambula najviše su zaslužni Vasa Micić i Šejn Larkin, nekadašnji igrač NBA timova Dalas, Njujork, Bruklin i Boston.

Pred početak turnira u kojem učestvuju četiri najbolja tima iz aktuelne sezone, Larkin je pohvalio reprezentativca Srbije i istakao da bi Micić mogao da igra u Americi.

Šejn Larkin

EPA/Tolga Bozoglu

Šejn Larkin, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

- Vasa može da igra u NBA, ako to želi. To samo zavisi od onoga šta želi u svojoj karijeri. U NBA je to mnogo drugačije nego u Evropi. Ja imam iskustva sa time. U NBA igraš 15 do 20 minuta. Nekad imaš loptu u rukama, ali tvoj primarni posao neće biti da šutiraš mnogo, driblaš, praviš pik'en rol, jer imaš igrače kao što su Harden i Stef Kari koji imaju loptu u rukama sve vreme. Moraš da naučiš da igraš bez lopte - pojasnio je Larkin, a potom dodao o Miciću.

- On je ove godine pokazao potencijal da može da bude zvezda u Evropi u narednim godinama. Ne kažem da neće imati priliku da u NBA ima non-stop loptu u posedu, ali samo kažem da je situacija mnogo teža na osnovu onoga kako se radi ovde. On ima talenat, veličinu i sposobnost da igra u NBA - rekao je Larkin o Miciću.