Bogdan Bogdanović (Sakramento)
AP/Rich Pedroncelli
Bogdan Bogdanović (Sakramento)

AP/Rich Pedroncelli

Bogdan Bogdanović (Sakramento), Foto: AP/Rich Pedroncelli

Mogao je da ostane u Sakramentu, nije želeo. Testirao je tržište, javila se Atlanta, ponudila 72 miliona dolara za četiri godine, Bogdan je pristao, čekao se samo glas Kingsa, izjednačavanjem ponude mogli su da zadrže reprezentativca Srbije - nisu želeli.

Sada je jasno i zašto.

Da li je Bogdan napravio dobar potez prelaskom u Atlantu?

 

Naravno, navijači su udarili po generalnom menadžeru, kako pušta takvog vrsnog igrača. Obija se o glavu loša poslovna politika menadžentu...

Sada je generalni menadžer franšize Monte Mekner probao da objasni zašto nisu zadržali Bogdana:

- Imali smo nekoliko dana da donesemo tu odluku. Analizirali smo iz svih uglova, zaista. Bogdan je, jasno je to, veoma dobar igrač i razlog naših uspeha, posebno krajem prošle sezone. Ali, na kraju dana, trudimo se da zadržimo što je više moguće fleksibilnosti za budućnost. Želimo da zadržimo mogućnost da dovedemo talente u naš tim. Zato nismo izjednačili ponudu.

Kingsi su prvobitno probali da trejduju Bogdana u Milvoki, ali je srpski košarkaš odbio taj trejd.

Bio je Bogdanović ograničeno slobodan igrač, imao je pravo da razmotri ponude drugih timova i pusti Sakramento da vidi da li će Kingsi izjednačiti ponudu. Nisu, tu je priči došao kraj.

Kingsi su ostali bez trećeg najboljeg strelca tima, Sakramenti bez još jednog Srbina, posle odlaska Vlade Divca, Predraga Stojakovića i Igora Kokoškova. Za sada je u Kaliforniji ostao samo Nemanja Bjelica.

Bogdanović je u prvoj sezoni u proseku postizao 11,8 poena, u drugoj 14,1, a prošle 15,2.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: