Zenit - CSKA Moskva
EPA Anatoly Maltsev
Zenit - Baskonija

EPA Anatoly Maltsev

Zenit - Baskonija, Foto: EPA Anatoly Maltsev

Ruski klubovi su bili maksimalni na domaćem terenu u prva dva meča 21. kola Evrolige. CSKA iz Moskve je slavio protiv Valensije 81:70, dok je Zenit bio bolji od Olimpijakosa (91:87)

U pobedi CSKA, ubedljivo najbolji na terenu je bio Johanes Vojtman koji je ubacio 19 poena, pratio ga je Majk Džejms sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Van Rosom sa 16 poena. Vanja Marinković je bio dobar u prvom poluvremenu sa 7 poena, a isto toliko je imao i na samom kraju. Promašio je svih pet trojki.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Jevgenij Voronov je bio nerešiva enigma za ekipu Olimpijakosa. Posle egala u prve dve četvrtine, Zenit je uspeo da napravi veliku razliku u trećoj deonici od +11, a i u četvrtoj su u dva navrata imali dvocifrenu prednost i nisu dali gostima da se vrate u potpunosti u meč. Najbliže što su gosti stigli bilo je pred kraj na 86:83, ali je to bilo sve od njih. Na kraju 91:87, Voronov 21 poen, Ajon 15, dok je na drugoj strani najbolji bio fenomenalni Spanulis sa 31 poenom. Printezis i Papanikolau su dodali po 20, a Milutinov je imao devet poena i 5 skokova. Zanimljivo da je samo pet igrača Olimpijakosa bilo upisano u listu strelaca, svi ostali su bili na nuli.