lebron džejms srednja škola
printscreen
Lebron Džejms

AP

Lebron Džejms, Foto: AP

* On se smatra najboljim košarkašem današnjice

* Imao je lošu sezonu u Lejkersima koji se nisu plasirali u plef-of

* Tri puta je bio šampion NBA lige

Lebron Džejms je dugo dominirao ligom, ali kad je prešao u zapadnu konferenciju dogodio se sunovrat, po prvi put od 2005. godine "Kralj" nije učestvovao u plef-ofu. A prekinuo je svoj niz od ulaska u samo finale NBA lige.

Očigledno je da je zapadna konferencija teže od istočne u kojoj je dominirao, iako mu je ovo bila tek prva sezona u Lejkersima gde se i povredio na sredini sezone, može se reći da nisu ispunjena očekivanja, pa ne čudi odluka tima da zameni mlade igrače Entoni Dejvisom, bivšom zvezdom Nju Orleans Pelikansa.

Lebron Džejms je sa 17 godina saznao šta je slava kada se pojavio na stranici "Sports Illustrated's"

"Postali smo kreten, ja pogotovo" - rekao je Lebron "Sami smo bili krivi za to, ali i odrasli koji su nas tretirali na taj način da bi potom zauzeli mesto i gledali kako se samouništavamo!"

On je zajedno sa njegovim bliskim prijateljima Dru Džojsom, Sian Kotonom, Romeo Travisom i Vili Mkgijem - činili grupu "fantastičnih pet" - postali su zvezde srednje škole i iskoristile situaciju.

Otkrio da je sa svojim saigračima jedne noći pušio marihuanu nakon što su dobili pristup hotelskoj sobi u Akronu. Od tada više nije praktikovao taj užitak.

Kako je odvaljivao rivale pogledajte u video klipu ispod!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...