Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja)
Alo/Marko Metlaš
Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja)

Alo/Marko Metlaš

Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja), Foto: Alo/Marko Metlaš

U momentu kada nije imao nijedan poraz u Evrokupu Aleksandar Đorđević je bio smenjen sa mesta trenera Virtusa.

Dan kasnije uprava je povukla odluku i zajednička priča u Bolonji je nastavljena. Svi su se nadali da je Evroliga dostižna.

I bila je. Pobeda i prednost 1-0 u polufinalu protiv UNIKS-a (do tada tim nije imao poraz u takmičenju), pa velika šansa u drugom meču, na žalost srpskog trojca propuštena je, a onda šok u Bolonji, poraz u majstorici 100:107 i ako čelnici EKA ne daju specijalnu pozivnicu, Virtus će ponovo ostati bez tako željene Evrolige.

Zato "Republika" tvrdi da su na izlaznim vratima kluba, između ostalih, trener Aleksandar Đorđević i Stefan Marković. Očekuje se da Bolonju napuste i Kajl Vims, Džulijan Gembl, Đampaolo Riči i Vins Hanter.

Pomenuti list prenosi da je već sastavljena lista trenera koji bi mogli da naslede Đorđevića, u pitanju su trener Venecije Valter De Rafaele, koga žele i za selektora Italije, i trener Brindizija Frančesko Vituči, čiji je tim trenutno lider u Palakanestru.

Pre dve godine zacrtan je plan da se sa Đorđevićem na klupi Virtus vrati na staze stare slave.

Da je priča ozbiljna postalo je jasno dolaskom Miloša Teodosića.

Prve sezone zaustavila ih je korona kada su imali skor 18-2, a druge UNIKS.

Procena je da će Miloš Teodosić igrati za Virtus i naredne sezone, ostala mu je još jedna sezona ugovora. Moguće je da će se oko njega graditi novi tim. 

PROČITAJTE JOŠ: