Lučić, Milosavljević, Raduljica i Milutinov
ALO!/Marko Metlaš
Izrael - Srbija, košarka

FIBA.COM

Izrael - Srbija, košarka, Foto: FIBA.COM

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je da Srbija na predstojećem Svetskom prevenstvu u Kini ima najviše ciljeve, kao i da će zajedništvo koje postoji u timu biti jedan od presudni faktora u borbi za najviši plasman.

"Novo je okupljanje, a sve ostalo je isto. Tu su ista lica, nema tu nekih nepoznanica za nas drugare koji se čujemo i van ovih okupljanja. Sve će to biti dobro, samo da lepo spremimo, da stvorimo hemiju, odnosno nadgradino tu hemiju koju imamo. Mislim da svi jedva čekaju pripreme, to se vidi po osmesima ovih momaka. Nije to uvek tako bilo", rekao je Raduljica Tanjugu.

On je istakao da je zajedništvo nešto što godina prati reprezetnaciju i da će to i na SP u Kini biti jedan od važnih faktora koji će Srbiju izdvojiti od drugih timova.

"Mnogo je lepo i značajno da ljudi shvate da je to jedan od najvećih kvaliteta ove reprezentacije. Ne samo na ovom prvenstvu već i na svakom prošlom i na svakom budućem. Mislim da je to bilo i da će biti jedan od presudinih faktora da mi napravimo dobar rezultat", rekao je srpski centar.

Srbija u Kini brani srebro osvojeno 2014. godine, a očekivanja javnosti su ta medalja moze da promeni sjaj.

"Kao juče da je bila ta 2014... Nadamo se da srebro može da promeni boju. Ono je jako vredno, ali zlato je ipak zlato".

Aktuelni olimpijski vicešampioni na SP igraće u grupi D sa Italijom, Angolom, Filipinima, a igrač kineskog Ðangsu Dragonsa kaže da će prvenstvo biti specifično.

"Mislim da će biti teška svaka utakmica. Prvenstvo je daleko i vremenski i prostorno. Putuje se u Kinu, tamo je dosta drugačije. Raznih faktora ima. Ne bih da pravim neku odstupnicu nama, stvarno stremimo najvišim ciljevima. Ne plašimo se najviših ciljeva. Sistem takmičenja je takav i ekipe su takve da nijedna utakmica neće biti laka. Znamo šta treba da radimo, gledamo samo sebe i svaku sledeću utakmicu. Ne preskačemo nijedan meč i ne gledamo toliko u budćnost. To je recept koji smo koristili do sada i koji bi trebalo da funcioniše jako dobro i ovaj put", zaključio je Raduljica.

Dragan Milosavljević

Profimedia

Dragan Milosavljević, Foto: Profimedia

Košarkaš Srbije Dragan Milosavljević rekao je da reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kini neće kalkulisati i da će tim igrati požrtvovano i borbeno na svakom meču.

"Uvek imamo najviše ciljeve, svake godine je cilj medalja. Biće teško, bez obzira što svi pričaju da su se konačno svi igrači odazvali. Sigurno da nam to daje dodatni pritisak, ali igramo bez kalkulacija kao što je bilo i svih ovih godina. Nije bitno da li je pripremna utakmica, trening, polufinale, finale. Sve će se igrati maksimalno požrtvovano i borbeno", rekao je Milosavljević Tanjugu.

Srpski bek rekao je da Srbija ima jaku ekipu i još jednom je podsetio na atmosferu koja vlada u timu.

"Znamo zašto smo ovde. Imamo stvarno lepu hemiju i atmosferu u ekipi. Veliki kvalitet je to što su igrači koji nisu bili ranijih godina sada tu, mnogi igrači su napredovali kako u NBA tako i u Evropi. Stvarno imamo jaku ekipu, ali takmičenje će biti jako teško. Ima jako dobrih reprezentacija. Videćemo, mnogo stvari su tu bitan faktor. Ono što je sigurno je to što ćemo maksimalno da odradimo taj fizičkim deo priprema na Kopaoniku", rekao je Milosaljević.

Košarkaš Unikahe osvrnuo se i na rivale u grupi D, gde će Srbija igrati protiv reprezentacija Italije, Angole i Filipini.

"Neće biti kalkulacija. Svaka utakmica će se igrati maksimalno. Sigurno je da ćemo kroz grupu da dižemo formu. Kao što smo već rekli, ciljevi su najviši", zaključio je Milosavljević.

PROČITAJTE JOŠ: