Partizan
Alo/V.Marković
Partizan, Foto: Alo/V.Marković

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Partizan - Alba (78:66) na portalu Alo!

ČETVRTA ČETVRTINA

Nikola Janković počinje četvrtu deonicu poenima a pogodio je i dodatno bacanje za dvocifrenu prednost Partizana (53:43). Janković nastavlja sa poenima, Pejdž se povredio. Janković je ekstra raspoložen, zakucava uz erupciju oduševljenja u Pioniru 57:47. Novi poeni Nikole Jankovića, pa Gifi daje trojku, a Trinkijeri zatim šalje Jankovića na klupu, ulazi Lendejl.

Hermanson pogađa pod faulom, Trinkijeri - tajm-aut 65:57. Hermanson daje dodatno bacanje, Marinković promašuje trojku. Si faulira Hermansona koji je siguran sa penala na tri i po minuta do kraja 65:60. Lendejl siguran sa linije slobodnih bacanja, Partizan na minut i po kraja ima plus 11 74:63. 


Lendejl poentira pod faulom, daje dodatno slobodno bacanje, vraća dvocifrenu prednost i tako verovatno stavlja tačku na ovaj meč. Kraj meča Partizan - Alba 78:66.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme započinje faulom Stefana Jankovića, Sikma je promašio bacanja, Noko izborio za novi napad, Gidraitis promašuje trojku, Peno poentira 37:30. Zagorac daje trojku i traži još veću podršku "grobara" 44:32. Gidraitis vraća trojku, Stefan Janković udara "rampu" Noku, a nedugo zatim pravi bespotreban faul u napadu, laktom udara u lice protivnika 44:37. 

Sikma pogađa oba penala, pa ponovo poentira, tajm aut Trinkijerija 44:41.

Sudije malo kasne i sviraju faul Saibuu na Nikoliću. Klupa Albe je burno reagovala na takvu odluku. Si ostaje sam u ćošku i daje trojku. Nikolić promašuje trojku, ali Zagorac to ispravlja super odbranom 47:41. Timan smanjuje na 50:43, posle izgubljene lopte u napadu crno-belih. Rezultat pred poslednjih deset minuta je 50:43.

DRUGA ČETVRTINA

Partizan počinje ovu deonicu poenima Zagorca uz faul i realizovanim dodatnim bacanjem. Dobra odbrana Veličkovića i Zagorca, Pejdž promašuje trojku, a Nikolića menja Renfro. Timan pogađa trjku 22:16, 3. minut. Dekoncentrisani igrači oba tima, ni sudije nisu sigurne, tek posle odgledanog snimka ustanovili da je napad Albe istekao ranije i da će posed ostati za Partizan. Pejdž "flouterom" poentira. Noko pogađa samo jedno bacanje 24:17 na polovini ovog dela igre. Crno-beli su imali šansu i za plus 10, jankoviću je lopta izašla iz koša. 27:19. Promašuje trojku Stefan Janković, a Vagner zakucava 27:21. Tajm aut Trinkijeri.

Vanja Marinković dovodi Partiyan do maksimalnih 11 razlike 32:21, 8. minut druge četvrtine. Već je plus 13 34:21. Trojka za Pejdža 37:25, 35 sekundi do poluvremena. Partizan ide na odmor sa devet poena razlike 37:28.

PRVA ČETVRTINA

Utakmica je otvorena poenima Lendejla i Kliforda 2:2. Odlično zakucavanje Stefana Jankovića 4:3, 3. minut. Gagić odličan u napadu, ali onda pravi drugu ličnu. Sikma dolazi do lakih poena, super pas Renfroa i zakucavanje Sija 8:5. Ivanović pogađa jedno od dva bacanja, 11:11, tri i po minuta pre kraja prvog perioda igre. Markus Pejdž pogađa trojku u 7. minutu 16:13. Partizan trojkom Nikolića sa zvukom sirene završava prvu četvrtinu. Rezultat je 19:13.

 

Dobro veče i dobrodpošli na tekstualni prenos meča Partizan - Alba na portalu Alo!

Andrea Trinkijeri, trener Partizana ovako je najavio meč:

"Obožavam ovakve utakmice, to je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, prava košarkaška škola. Sigurno je veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu. Posle subote, mi smo 'preživeli', dobili utakmicu koju je trebalo da izgubimo, nadoknadili smo sedam poena za minut i 40, i to je veliki podstrek koji će da pomogne ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", rekao je Trinkijeri pred meč.

Crno-beli su na startu novoformirane grupe “E” u Viljnusu izgubili od Ritasa, dok je Alba kod kuće savladala Monako.