KK Budućnost
aba-liga.com
KK Budućnost

aba-liga.com

KK Budućnost, Foto: aba-liga.com

Šok-terapija nije uspela - ni promena trenera, ni sjajna podrška sa tribina nisu pomogli košarkašima Budućnost Volija, koji su na startu drugog mandata Petra Mijovića poraženi od debitanta u ABA ligi, Primorske (83:80).

PROČITAJTE JOŠ:

Tim koji je u četvrtfinalu ABA Superkupa iznenadio Crvenu zvezdu, a u prošlom kolu regionalnog takmičenja u Kopru zaustavio i Partizan, šokirao je još jednog velikana i pokazao da će igrati zapaženu ulogu u ABA ligi.

Za Podgoričane ostaju problemi, jer je jasno da nema igre i da će biti potrebno dosta vremena da se dođe do nje. A vremena u klubu iz Njegoševog parka nikad nema.

Budućnost je odlično počela meč, povela 14:6, nakon ukradene lopte i zakucavanja Petra Popovića povela 22:12, ali se tada probudio šampion Slovenije.

Tim Jurice Golemca je polako topio prednost i na početku 17. minuta izjednačio (34:34), a onda i poveo na startu 3. četvrtine (45:44).

Crvena zvezda - Budućnost, majstorica finala plej-ofa ABA lige

ABA liga, KK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Budućnost, majstorica finala plej-ofa ABA lige, Foto: ABA liga, KK Crvena zvezda

Danilo Nikolić je trojkom i dodatnim bacanjem vratio prednost, ali su centri imali mnogo problema, pa su u 25. minutu četiri faula imali i Martinš Mejers i Hasan Martin.

Letonac je u 28. minutu morao van igre, jer je faulirao Stivena Holta, koji je pogodio oba bacanja za preokret.

Slovenci su na pet minuta i 55 sekundi pre kraja stigli do plus pet (71:66), da bi Martin odmah smanjio i potom i on izašao zbog petog faula.

Pešić dovodi "DRIM TIM" u Beograd, dao svoju analizu neuspeha Srbije na Mundobasketu!

AUTOR: maxbet-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.10.2019. 14:09 Nema tu tajni! Svetislav Pešić Crvena zvezda, Foto: Marko Metlas Proslavljeni srpski stručnjak, Svetislav Kari Pešić je u razgovoru za "Maxbet" rekao da njegov tim očekuje teško gostovanje u "Pioniru", a prokomentarisao je i neuspeh Srbije na Mundobasketu!

Tada je Mijović ubacio Luku Božića i do kraja igrao sa nižom petorkom. Danilo Nikolić je koševima nakon ofanzivnih skokova prvo izjednačio na 73:73, potom i preokrenuo (78:77) 80 sekundi pre kraja, ali je iskusni Marko Jagodić-Kuridža iskoristio nedostatak snage pod košem rivala i sa dva polaganja praktično rešio meč.

BONUS VIDEO:

Prazan stadion u Viljnusu