Džejsi Kerol
youtube/ACB
Džejsi Kerol

youtube/ACB

Džejsi Kerol, Foto: youtube/ACB

Košarkaši Real Madrida pobedili su Barselonu sa 81:80, u drugom meču finala ACB lige. "Kraljevski klub" je poveo sa 2:0 u seriji.

Izabranici Pabla Lasa napravili su neverovatan preokret, pošto su na minut do kraja gubili sa čak osam poena razlike.

Madriđani se nikada nisu predavali, Rendolf je pogodio važne trojke i polako se topila prednost ekipe Svetislava Pešića.

PROČITAJTE JOŠ:

Bili Beron

printscreen

Viktor Klaver promašio je jedno slobodno bacanje i na deset sekundi do kraja bilo je plus tri za Barselonu. Serhio Ljulj ubrzo je bio fauliran jer Barselona nije želela da primi trojku.

Španac je pogodio prvo bacanje, drugo je promašio, a do ofanzivnog skoka je došao Rudi Fernandes. On je brzo dodao do Ljulja, koji nije žurio već je na drugoj strani dodao loptu do Kerola.

Iskusni Amerikanac je sačekao, fintom šuta napravio mesta za šut i pogodio na sekundu do kraja za 81:80. Adam Hanga šutirao je za pobedu s pola terena, ali nije uspeo da pogodi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejsi Kerol sa 25 poena, Ljulj je imao 13, dok je Valter Tavares postigao jedanaest. Kod gostiju Toma Ertel je ubacio 30, dok su Oriola i Klaver postigli 12.

Real Madrida sada vodi sa 2-0 u seriji, a treći meč igra se 19.6. u Barseloni.