Željko Obradović
Marko Metlaš
Željko Obradović, Foto: EPA-EFE/JOSE RAMON GOMEZ

Velika tragedija za hrvatsku košarku koja je ostala bez jedno od legendi. Boško Božić zvani Pepsi, preminuo je u 67. godini života.

Božić je bivši selektor hrvatske reprezentacije koju je vodio na Eurobasketu 1999. godine i tada osvojio 11. mesto.

Pepsi je bio jedan od osnivača KK Zagreba, kluba u kojem je bio gotovo 30 godina da bi 1999. bio iz njega praktično isteran.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kroz njegove ruke su prošli neki od najboljih hrvatskih igrača poput Josipa Sesara i Dražena Anzulovića, a bio je veliki prijatelj i sa brojnim srpskim trenerima.

Tokom 2018. godine je uglavnom bio u Domu za stare i nemoćna lica na zagrebačkom Vrbiku u kojem se oporavljao od operacije kuka.

Takođe je imao i problema sa dijabetesom zbog čega je imao problema sa desnom nogom, a kako je ispričao u jednom od svojih poslednjih intervjua za "Večernji list", redovno se čuo sa Obradovićem i Vujoševićem u tom periodu.

- Sekretarica Dragica Poljak bila je kod mene, a oba su me Vrankovića pozdravljala posredno, a i slali su mi poruke. No, zato sam se čuo sa Željkom Obradovićem, Mutom Nikolićem, Draganom Šakotom te Duletom Vujoševićem, koji takođe ima izvesnih zdravstvenih problema - rekao je tom prilikom Božić.