Košarka lopta košarkaška lopta košarkaška utakmica
Shutterstock
Košarka lopta košarkaška lopta košarkaška utakmica

Shutterstock

Košarka lopta košarkaška lopta košarkaška utakmica, Foto: Shutterstock

U utorak je u Beogradu u 65. godini života preminuo Dragan Pavlović Pavke, dugogodišnji igrač, trener i prvi čovek košarkaškog kluba Radivoj Korać. Igračku karijeru započeo je u mlađim kategorijama KK Partizan i bio zapažen kao perspektivan i talentovan igrač.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku igračke karijere nastavio je da se bavi trenerskim poslom. Sa Koraćem je Pavke osamdesetih godina iz sezone u sezonu beležio odlične rezultate i uvodio klub iz ranga u rang takmičenja, stvorivši ekipu za respekt, koja je dugo godina bila član međuregionale lige Srbije. Kasnije je početkom devedesetih sa ekipom Beobanka prošao dva ranga i uveo je klub u savezni nivo takmičenja.

Dragan Pavlović

KSS, KK Radivoj Korać, Promo

Dragan Pavlović, Foto: KSS, KK Radivoj Korać, Promo

Večiti zaljubljenik u košarku je posle nekoliko godina pauze, našao novi motiv i energiju, i uz sinove Miloša i Uroša koji su bili igrači mlađih kategorija kluba, ponovo se 2005. godine uključio u rad muške ekipe da bi od 2006. godine od pionirske ekipe ŽKK Radivoj Korać stvorio šampionski tim.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Na čelu sa Pavketom, prvo kao sportskim direktorom, a kasnije i predsednikom kluba, Korać je u sezoni 2013/2014 godine ostvario istorijski uspeh i došao do osvajanja tri titule: šampiona regionalne ženske ABA lige, prvaka Srbije i pobednika Kupa Milan Ciga Vasojević.

Košarkaški savez Beograda mu je 2015. godine dodelio priznanje za razvoj košarkaškog sporta.

Mesto i vreme komemoracije i sahrane biće objavljeni naknadno.