Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Košarkaška liga Srbije kaznila je KK Partizan, njihovog trenera Andreu Trinkijerija i jednog igrača Crvene zvezde. Partizan je u drugom meču plej-ofa finala Superlige Srbije pobedio Crvenu zvezdu sa 73:72 i izjednačio na 1-1.

Navijači Partizana na drugoj utakmici finala plej-ofa

Alo.rs

Partizan, domaćin utakmice, kažnjen je sa 108.000 dinara zbog toga što su "gledaoci upalili nekoliko baklji (ponovilo se po treći put) od kojih je jedna napravila dim koji se spustio do terena".

Takođe, publika je "deo terena polila tečnošću", pa je zbog toga utakmica bila prekinuta na kratko vreme, dok su takođe "ubacivali veliki broj sitnih čvrstih predmeta".

Trener crno-belih Trinkijeri kažnjen je sa 6.000 dinara zbog toga "što je na konferenciju došao u majici".

Madlen Olbrajt, Marko Kešelj

EPA/Michael Reynolds

On je i tokom meča skinuo sako zbog nenormalnih uslova u dvorani, što bi trebalo da je protiv pravila KLS-a.

"Ako me liga kazni zato što nisam u košulji, ja ću njih kazniti, 40 je stepeni, ne mogu četiri košulje da nosim", rekao je Italijan neposredno posle meča.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik lige Leon Deleon, navodi se da "treneri nisu u obavezi da nose sako ako su ovako paklene vrućine (temperatura preko 25 stepeni u hali), ali da moraju da budu u pantalonama i košulji".

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, centar Zvezde Dušan Ristić je kažnejn sa 6.000 dinara zbog tehničke greške.

Na kraju saopštenja navodi se da je treća utakmica zakazana za subotu od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a ne za 18 sati kako se prvobitno mislilo.