Jusuf Nurkić
twitter/United_Bosnia
Jusuf Nurkić

twitter/United_Bosnia

Jusuf Nurkić, Foto: twitter/United_Bosnia

PROČITAJTE JOŠ:

ŠANSA KOJA SE PRUŽA JEDNOM U ŽIVOTU! Euforični navijač upozorio ženu da će isprazniti njen račun! (VIDEO)

IGRALI SA FINALISTOM LIGE ŠAMPIONA A SADA SE MUČE U DRUGOJ LIGI! Došao na trening sa štapom za pecanje da bi ulovio fudbalske talente, a onda je usledila brutalna prozivka! (FOTO + VIDEO)

"ČOVEČE, ZAROBLJENI SMO U SOBI SA SVIMA" Prdnuo u studiju pored atraktivne plavuše i izazvao gađenje svih gostiju! (VIDEO)

Jusuf je obukao majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. On međutim pre početka meča nije otkrivao majicu .

Na majici su ispisana imena: Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajka, Enver Šehović, Adila Bešića i Nesiba Malkića, koji u Bosni imaju status "heroja" iz rata sa Srbima. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Devet je Šehida Bosanskih Heroja ?@bosnianbeast27 #bosnia #ripcity

A post shared by Adis T. (@bluecicak) on May 9, 2019 at 10:32pm PDT

Ovo nije prvi put da je tako nešto uradio, na razne načine promoviše ratne zločince svoje zemlje. Na svom Fejsbuku je podelio video na kojem veliča rat u bivšoj Jugoslaviji, a na tom klipu peva kasidu "Devet heroja".

Reč je o pesmii posvećenoj devetorici vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovanih najvećim ratnim odličjem (U BIH), Ordenom heroja oslobodilačkog rata.