Milan Kalinić
Alo/V. Marković
Milan Kalinić

Alo/V. Marković

Milan Kalinić, Foto: Alo/V. Marković

Skandal pre početka večitog košarkaškog derbija mogao bi da dobije epilog na sudu! Milan Kalinić može da se suoči sa 30 do 60 dana robije zbog brutalnog prebijanja jednog čoveka na parketu dvorane Pionir!

Pročitajte još:

Čovek sa kojim se Kalinić potukao je Dalibor Krković, nekadašnji funkcioner Crvene zvezde i privrednik i lokalni političar iz Kule. Kako se saznaje, do sukoba je došlo zbog mesta za sedenje pored terena. Krković je sedeo u stolici koja je bila namenjena Kaliniću, zbog čega je navodno došlo do rasprave između njih dvojice.

Potom se uključio je i Marko Pavlović, direktor marketinga Zvezde. Došlo je do psovki, koje su kulminirale tučom! Kako se navodi, prvo je Krković uradio Pavlovića, a onda je Kalinić krenuo da brutalno tuče Krkovića. Krković je krvave glave napustio dvoranu, dok je poznati glumac ostao da navija i prati meč do kraja?!

Preporučujemo i ovo:

- Bravo, gospodo! Kakav ste primer dali omladini, klincima koji su bili tu pored njih (mladi košarkaši Zvezde), a zaduženi su za brisanje parketa. Kakvi maniri. Tačno vam je i mesto u prvom redu. Doduše, ne Pionira, nego zatvora - jedan je od komentara na društvenim mrežama vezano za ovaj incident.

Ako se bude primenjivalo samo ono što piše u zakonu Republike Srbije, akteri ovog događaja završiće iza rešetaka.

U članu 23. Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim objektima piše:

- Kaznom zatvora od trideset do šezdeset dana i novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako:

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić

Alo! V.Marković

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić, Foto: Alo! V.Marković

1. a) fizički napada učesnike na sportskoj priredbi ili učestvuje u fizičkom obračunu na sportskoj priredbi.

KALINIĆ: NISAM MOGAO DRUGAČIJE DA ODREAGUJEM

Dan posle dešavanja u Pioniru oglasio se Milan Kalinić.

- Svako nasilje treba osuditi, ceo život se trudim to da izbegnem i uspešno sam to radio, ali nekada dođete u situaciju kada ste priterani uz ćošak i morate da odreagujete - rekao je glumac na TV Pink i dodao:

- Od ovoga su napravili nešto što nema veze sa životom. Nekada morate odgovoriti na primitivizam i agresiju, jer drugačije ne možete da se odbranite. Nisam ja bio učesnik sukoba, ja sam bio upleten, jer je bio u pitanju moj odličan prijatelj. Kada neko napadne mog prijatelja, ne mogu drugačije da odreagujem. To je bio odgovor na nasilje. Mnogi lažni moralisti sada pričaju da sam javna ličnost, da dajem primer mladima. Ja apsolutno svime dajem primer mladima. Daj bože da svi vode život na način kao što ga ja vodim.