Aleksej Pokuševski
Tanjug/AP
Aleksej Pokuševski

Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski, Foto: Tanjug/AP

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je zbog povrede bio primoran da napusti parket u prvoj četvrtini meča protiv Filadelfije, od koje je njegova Oklahoma ubedljivo poražena na domaćem terenu – 93:117.

Pokuševski je u prvoj deonici osetio bol u desnoj ruci, zbog čega je posle samo osam minuta provedenih na partketu morao da napusti meč. Za vreme provedeno na parketu ostao je bez poena, ali je uspeo da upiše tri skoka i jednu asistenciju. Razlog povrede, kao ni dužina odsustva nisu poznati.

NBA - REZULTATI

Klivlend - Toronto 115:135

Bruklin - LA Lejkers 101:126

Oklahoma - Filadelfija 93:117

Juta - Sakramento 128:112

Što se samog toka meča tiče, Oklahoma je od starta  neuspešno pokušavala da sustigne minus u kome se našla posle prve četvrtine, ali nijednom nije bila ni blizu.

Štaviše, Filadelfija je u poslednjoj deonici dodala gas i gotovo duplirala prednost, koja je na kraju iznosila 24 razlike.

Nije Tander imao rešenja za raspoloženog Džoela Embida, koji je meč završio sa 27 poena i jednom uhvaćenom loptom manje od dabl-dabl učinka, kao ni Furkana Korkmaza, koji je pored 20 ubačenih poena ukrao i pet lopti. U poraženoj ekipi dabl-dabl učinkom (16 poena, 14 skokova), istakao se Toni Bredli, dok je poen više ubacio Darijus Bazli. Oklahomi je ovaj poraz bio šesti uzastopni, odnosno deveti na prethodnih deset utakmica, dok je Filadelfija i dalje prva u Istočnoj konferenciji.