Badi Hild i Bogdanović
AP Photo/Rich Pedroncell
Badi Hild i Bogdanović

AP Photo/Rich Pedroncell

Badi Hild i Bogdanović, Foto: AP Photo/Rich Pedroncell

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su na svom parketu jednu od najlošijih ekipa u ligi Klivlend Kavalirse rezultatom 117:104.

Pročitajte još:

U ekipi iz Kalifornije ponovo su se istakli srpski igrači Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Nekadašnji as Partizana je pružio odličnu partiju i upisao je 18 poena, četiri skoka i pet asistencija za nešto manje od 28 minuta na parketu.

Njegov saigrač Nemanja Bjelica meč je završio sa 10 poena i sa po dva skoka i asistencije za 26 minuta u starnoj postavi, ali ipak bi malo trebao za zabrine njegov šut iz igre, pogotovo onaj  za tri poena (4/11, trojke 1/7).

U Sakramentu se se još istakli i Badi Hild sa 23 poena i DiEron Foks sa 16 poena, odnosno 10 asistencija.

Na drugoj strani najbolji je bio Džordan Klarkson sa 22 poena, a pored njega su se istakli Kolin Sekston sa 19, Čedi Osman sa 17 i Ante Žižić sa 14 i 10 skokova.

U porazu Filadelfija Seventisikstersa od prvoplasirane ekipe Istoka Milvoki Baksa rezultatom 128:122 Boban Marjanović je na parketu proveo samo tri minuta i postigao dva poena.

Filu je predvodio oporavljeni Džoel Embid koji je u povratku posle povrede upisao tripl-dabl sa 34 poena i po 13 skokova i asistencija, dok su se istakli i Džej Džej Redik sa 29 i Majk Skot sa 22 poena.

U Milvokiju je neverovatnu partiju pružio Janis Adetokump koji je meč završio sa 45 poena, 13 skokova i šest asistencija, dok je Kris Midlton dodao 22, a Džordž Hil 20 poena sa klupe.

U poslednjoj utakmici večeri, Golden Stejt Voriorsi savladali su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 108:90.

Najefikasniji igrač u redovima šampiona lige bio je DeMarkus Kazins sa 21 poenom i 10 asistencija, a njega je pratio Kvin Kuk, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, sa 18 poena.

U Lejkersima najbolji je bio Džonatan Vilijams koji je sa klupe ubacio 17 poena i dodao 13 skokova, dok su Rondo i Vagner ubacili 12 odnosno 13 poena.