Vasilije Pušica
AP
Vasilije Pušica

AP

Vasilije Pušica, Foto: AP

Partizan je izgleda obezbedio prvo letnje pojačanje za narednu sezonu. Crno-beli vraćaju svog nekadašnjeg juniora Vasilija Pušicu koji stiže iz NCAA lige, prenosi "Basketball sphere".

PROČITAJTE JOŠ:

Pušica je 2013. godine otišao na "Sanrajz" akademiju, jedno od najboljih mesta SAD za školovanje srednjoškolskih košarkaša. Potom je upisao i univerzitet San Dijego, a poslednje dve godine je proveo u Nortisternu u Bostonu.

Tu je ostavio fenomenalan utisak sa 17,7 poena po meču, 3,7 skokova i 4,7 asistencija po meču, a specijalizovani košarkaški sajtovi vrlo pohvalno pišu o njemu i njegovom talentu.

Pušica igra na poziciji plejmejkera, visok je 195 cm, odlikuje ga odličan šut, a u Americi je stekao fantastične radne navike o čemu je i sam pričao u jednom intervjuu.

- Tamo sam naučio šta je naporan rad. Mislio sam da sam ja vredan, ali tamo sam gledao decu kako ustaju u pet ili šest ujutru da bi šutirali u dvorani. To pre nisam radio - rekao je Pušica o svom boravku na "Sanrajz" akademiji.

Dakle, Partizan ga je pustio da ide da se usavršava, ali i da stekne fakultetsku diplomu, a sada kada je ona u džepu, vreme je i da vrati nešto klubu u kome je počeo.

Interesantno je da nije igrao samo košarku, već i basket 3 na 3 i zajedno sa trojicom najboljih igrača među seniorima u njegovoj konferenciji osvojio i nacionalni 3x3 šampionat.