Kobi Brajant
Tanjug/AP
Kobi Brajant

Tanjug/AP

Kobi Brajant, Foto: Tanjug/AP

Tri tela su izvučena iz olupine na dan nesreće, preostalih šesto locirani su u ponedeljak dok se potraga nastavila po neravnom terenu.

U izjavi, mrtvozornik regiona Los Anđeles rekao je da su posmrtni ostaci "uklonjeni sa mesta sudara i prevezeni u forenzički naučni centar" na ispitivanje i identifikaciju.

Brajant (41) putovao je sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đianom i još sedam putnika i čalnova posade kad se Sikorski S-76 zabio u brdo u gustoj magli u Kalabasasu, severozapadno od Los Anđelesa.

Takođe je ubijen Đžon Altobeli (56), dugogodišnji glavni trener bejzbol tima Orandž Koust Kaunti u Južnoj Kaliforniji; njegova supruga Keri; i ćerka Alisa, saigračica Điane, i Kristina Mozer, košarkaški trener devojaka u osnovnoj školi u Južnoj Kaliforniji. Još jedan mladi igrač, Pejton Čester, takođe je ubijen u sudaru zajedno sa svojom majkom Sarom. Pilot, Ara Zobajan bilo je deveta žrtva. Bio je glavni pilot vlasnika aviona, "Island Ekpress Helicopters", kompanija je saopštila da pilot ima više od 10 godina iskustva i da je registrovao više od 8.000 sati leta.

Istražitelji su rekli da "aktivno rade na" identifikaciji pojedinih ostataka pre nego što zvanično obaveste rođake.