Dirk Novicki
AP Photo/Tony Gutierrez
Dirk Novicki

AP Photo/Tony Gutierrez

Dirk Novicki, Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

Dalas je zvanično dobio Ulicu Dirka Novickog. Kao nagradu za dugogodišnju vernost, požrtvovanost i kontinuirani uspeh, uprava ovog teksaškog grada nazvala je ulicu po proslavljenom košarkašu Maveriksa i jednom od najboljih evropskih igrača u NBA ikada.

ROKI na parketu, otkrio "prljav veš" Taunsa, čija je bio ku***ca? Majka košarkaša umalo da se pobije, pokazala srednji prst! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 31.10.2019. 17:27 Ludilo zvano NBA! EMbid, Jokić i Tauns, Foto: AP Photo/David Zalubowski i AP Utakmicu Filadelfija 76ersa i Minesota Timbervulvsa obeležila je tuča centara dva tima Džoela Embida i Karl-Entonija Taunsa. Dvojica najvećih konkurenata Jokiću (Ukoliko Entoni Dejvis bude igrao na poziciji četiri u Lejkersima) za titulu najbolju peticu NBA lige!

Dirk Novicki je za Dalas igrao od 1998. kada ga je kao devetog pika na draftu izabrao Milvoki, koji ga je potom prosledio Dalasu u zamenu za pokojnog Roberta Tejlora.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok je Dirk od tada postao desetostruki ol - star, Tejlorova karijera bila je kratka, neprimetna, i na kraju tragična, pa se ne postavlja pitanje ko je dobio taj trejd.

Legenda kluba i jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dirk Novicki dobio je čast koju do sada nije dobio ni jedan igrač u istoriji NBA. Dirk i njegov famozni šut iz okreta sa poludistance biće ovekovečeni na parketu domaćeg terena jedinog kluba koji je Novicki poznavao u NBA.

BONUS VIDEO:

Izjava Svetislava Pešića posle utakmice Zvezda - Barselona!