Cedevita - Budućnost
ABA liga, Cedevita
Cedevita - Budućnost, Foto: ABA liga, Cedevita

Košarkaši Cedevite savladali su Budućnost rezultatom 90:83 u prvoj utakmici polufinalne plej of serije ABA lige.

Cedevita je u regularnom delu završila na drugoj poziciji regionalne ABA lige, imaju bolji međusobni skor od Budućnosti i ovaj prvi meč je bio neizvestan do poslednjeg momenta i veoma uzbudljiv za gledanje.

Cedevita je poenima otvorila utakmicu u Draženovom domu, ali je Budućnost momentalno odgovorila svojom serijom. Ipak su izabranici Slavena Rimca dobili prvi desetominutni period.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je veliki broj ličnih grešaka na ovoj utakmici pa smo samim tim imali i veliki broj slobodnih bacanja, Cedevita je u prvom poluvremena šutirala 81% sa penala, a Budućnost 60%.

Drugo poluvreme je počelo poenima Andrije Stipanovića, koji je meč završio sa 12 poena i 8 skokova i nosio Cedevitu do veoma dobrog kvaratala koji su dobili sa 7 razlike i ušli u poslednjih deset minuta košarke sa lepom prednošću.

Džastin Kobs (23 poena, 5 asistencija) i Džejkob Pulen(20 poena, 2 asistencije) vodili su glavnu reč u Cedevitinim redovima, a u drugom poluvremenu smo videli dve tehničke greške klupi Cedevite, jednu za Budućnost i dve nesportske greške.

Erl Klark je sa 23 poena bio najefikasniji igrač Budućnosti, ali i najkonstantniji, dok se Edvin Džekson primera radi prilično mučio sa svojim šutem, dok su Nemanja Gordić i Noris Kol bili prilično zapaženi.

Hrabra igra Cedevite, posebno u napadu donela je zagrebačkoj ekipi prednost od 1:0 u seriji, sledeća utakmica će se igrati u Podgorici i očekuje nas prava drama i jedna veoma interesantna plej of serija.