Karlos Arojo
EPA/Youtube
Karlos Arojo

EPA/Youtube

Karlos Arojo, Foto: EPA/Youtube

Bivši NBA plejmejker je posle vrlo bogate košarkaške karijere odlučio da krene da se bavi muzikom.

Aroja se sećamo iz duela sa Portorika Jugoslavijom na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine, u kom su Portorikanci izašli kao pobednici sa 85:83 posle vrlo izjednačenog meča. Arojo je u tom susretu druge grupne faze bio vrlo raspoložen, umalo je došao do dabl-dabla sa 10 poena i devet asistencija, uz pet skokova pride. Trijumf države sa Kariba protiv aktulenog svetskog šampiona smatrao se ogromnim iznenađenjem. Portoriko je bio prvi u grupi sa samo jednim porazom i pet trijumfa, dok "plavi" nisu delovali našpanovano, te su preko Amerikanca tražili prolazak u borbu za medalje. Dobro znamo šta se dalje desilo.

 

Veo nedodirljivosti Amerikanaca na Olimpijskim igrama su Arojo i kompanija skinuli u Atini 2004. godine, a vispreni plejmejker je ubacio 24 poena drim-timu u ubedljivom slavlju 92:73.

U prebogatoj karijeri je nastupao za veliki broj klubova - u NBA je branio boje Toronto Reptorsa, Denver Nagetsa, Juta Džeza, Detroit Pistonsa, Orlando Medžika, Majami Hita i Boston Seltiksa, dok je u Evropi igrao za TAU Keramiku, Makabi Tel Aviv, Bešiktaš, Galatasaraj i Barselonu. Košarkašku karijeru je završio u domovini, u sastavu Kariduros de Faharda. 

Pošto je nasledio ljubav prema muzici od oca, Karlos se latio mikrofona.

 

Prvi singl koji je izbacio 2010. zvao se "Se va conmigo", a drugi pod nazivom "Baila regeton" je mnogo bolje prošao sa 4.6 miliona pregleda za dva meseca.