Stef Kari
AP/Jeff Chiu
Stef Kari, Foto: AP/Jeff Chiu

Golden Stejt Voriorsi pobedom kod kuće ušli su u finale Zapadne konferencije protiv Portlanda 116:94 iako su igrali bez svog najboljeg igrača Kevina Durenta.

PROČITAJTE JOŠ:

ODMARAO DOK JE GLEDAO "ORLOVE"! Milivojeviću stigla čestitka od Premier lige, pretrčao 57 sati!

ĐOKOVIĆ - ŠAPOVALOV POD ZNAKOM PITANJA! Poznat termin meča, sada sve zavisi od vremena!

UVELIČALI OTVARANJE KLUBA NAVIJAČA! Marko Bulat podigao "Grobare" na noge, a onda se kapiteni Saša i Novica latili mikrofona i doveli atmosferu do usijanja! (VIDEO)

Stef Kari i Klej Tompson tako su morali samostalno da nose napadački teret Voriorsa, što su i napravili. Kari je završio sa 36 poena, 6 skokova, 7 asistencija i 9 pogođenih trojki uz odličan šut iz igre 12-23. Tompson je dodao 26 uz nešto slabiji šut, 10-24.

Blejzersi su se držali do poslednje četvrtine utakmice u koju su ušli sa šest poena minusa. Utakmicu su na kraju izgubili zbog odbrane jer su dozvolili NBA šampionima 39 poena u poslednjem periodu. Uz to, Voriorsi su im dali čak 17 trojki, dok ih je Portland pogodio samo 7 iz 28 pokušaja. Lilard je završio s 19 poena, a MekKolum sa 17 kod Blejzersa.

Sve u svemu, kada vam dva najbolja igrača odigraju ispod svojih sposobnosti, izostanak Kevina Durenta nije Voriorsima toliko veliki problem uz fenomenalnog Karija i odličnog Tompsona. Voriorsi u poslednje dve utakmice samo podsećaju da su bili šampionska ekipa i pre dolaska Durenta, te da će za titulu konkurisati i ako on ode iz franšize kao što se govori da će učiniti.