Srbija - Litvanija
fiba.com
Srbija - Litvanija, Foto: fiba.com

Košarkaši Srbije do 19 godina doživeli su poraz od Litvanije rezultatom 92:85 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Srbija je doživela prvi neuspeh na turniru, posle tri pobede u grupi i jedne u osmini finala (Kina, Portoriko, Francuska, Filipini).

"Orlići" su pali posle veoma neizvesne završnice i produžetka, u kojem nisu imali dovoljno "goriva" da dođu do trijumfa. Srbija ostaje na turniru na Kritu, gde je očekuje borba za plasman od 9-16. pozicije. U dramatičnoj završnici utakmice Trifunović nije uspeo da izjednači na 32 sekunde do kraja, a zatim je Pecarski načinio faul. Na sreću po srpske košarkaše, Venskus je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a onda je na scenu stupio naraštaj Partizana – Pecarski je uhvatio promašaj Cerovine, a trojku preko ruke, za produžetak, pogodio Trifunović.

Litvanci su u produžetku ponovo prvi preuzeli inicijativu, ali se Srbija odbranila i košem Trifunovića došla na -1. Ipak, usledilo je srljanje Paunovića, promašaj Pecarskog, loša reakcija Petruševa i jedna sumnjiva odluka sudija (faul nad Trifunovićem okarakterisan kao "sportski), pa su Litvanci uspeli da okončaju meč u svoju korist.

Srbija - Litvanija

fiba.com

Srbija - Litvanija, Foto: fiba.com

"Orliće" je predvodio Marko Pecarski sa 25 poena i 11 skokova. Filip Petrušev je imao 16 poena i 15 skokova, ali čak deset izgubljenih lopti, dok su Zoran Paunović i Luka Cerovina dodali 11 odnosno deset poena. Kod pobednika istakao se Rokas Jokubaitis sa 21 poenom i deset asistencija, a pratili su ga Erikas Venskus sa 19 i Klaidas Mertikis sa 15 poena.

PROČITAJTE JOŠ: