Danilović, Đorđević, Mačvan i Bogdanović na konferenciji
V. Zogović
Danilović, Đorđević, Mačvan i Bogdanović na konferenciji

V. Zogović

Danilović, Đorđević, Mačvan i Bogdanović na konferenciji, Foto: V. Zogović

Na konferenciji za novinare na aerodromu nakon sletanja, prvi se obratio Danilović, istakavši da mu je čast što je predsednik ovakvoj generaciji.

- Ponosan što sam predsednik izvrsnoj grupi ljudi i košarkaša, proveo sam jedno vreme sa njima na Kopaniku i sve vreme u Turskoj. Oni su to osetili, ali želim i pred vama da se zahvalim njima. Veliko poštovanje za sve što su uradili, kako su se ponašali, borili, prezentovali svoju zemlju... Hvala poslovnim partnerima koji su učestvovali u obezbeđivanju vrhunskih uslova koji su momci imali... Ovo je ogroman uspeh, kad se igra finale igramo da pobedimo, ali mislim da smo i ovim što smo uradili, napravili veliku stvar. Hvala svim još jednom - rekao je predsednik KSS-a.

- Završilo se i ovo. Kad se slegnu utisci i sve se sumira, zadovoljni smo medaljom. Nije lepo kad se porazom završi, ali opet je napravljen uspeh. Čestitao bih saigračima, dali smo maksimum - kratko je konstatovao novopečeni član Sakramenta.

Kapiten Milan mačvan rekao je da su momci odigrali fantastično u Istanbulu.

- Hvala što ste nas podržavali sve vreme, iza nas je veliki turnir, dali smo maskimum i mislim da smo odigrali fantastično i zasluženo došli do finala. Na kraju nismo imali snage za zlato. Hvala svim ljudima iz stručnog štaba i Saveza, vidimo se u narednim kvalifikacijama - kaže Mačvan.

Na kraju, novinarima se obratio kormilar našeg reprezentativnog košarkaškog broda Aleksandar Đorđević.

- Hvala na podršci, dočekali ste nas na izuzetan način, mi to znamo da cenimo. S druge strane čestitke svima koji sede sa moje leve strane (misleći na igrače, prim.aut.), zaslužili su pohvale, čestitke, moraju da budu ponosni na sve što su uradili... Ekstremno zahtevne pripreme smo imali za zahtevno takmičenje. Sve okolnosti koje su bile tokom priprema i neke nesreće koja nas je pratila čak i u poslednjoj utakmici, možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili. Kad Danilović kaže svima: "veliki nakolon", znamo da smo nešto sjajno uradili. Veliko hvala, ponosan sam na sve momke, na njihov rad i odnos prema dresu. Nadam se da će i muška i ženska košarkaška reprezentacija nastaviti da donose medalje - kaže Sale Nacionale.