Dino  Rađa
Printskrin Youtube
Dino Rađa

AP

Dino Rađa, Foto: AP

Jedan od najboljih plejmejkera Evrolige Amerikanac Šejn Larkin izrazio je želju da zaigra za Hrvatsku, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Bar dok se Dino Rađa pita.

Slavni košarkaš, koji je zajedno sa Stojkom Vrankovićem preuzeo vođenje hrvatske košarke, od početka je stavio svima do znanja da u reprezentaciji neće igrati stranci.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska nije igrala na minulom Svetskom prvenstvu, imaće priliku kroz kvalifikacije da se domogne Olimpijskih igara, pa bi plejmejker Efesa kvalitetom svakako doprineo rezultatu. Međutim, Rađa je neumoljiv.

- Zar vam ja ličim na nekoga ko iz dana u dan menja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome - kazao je Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog saveza.

Dino  Rađa

Printskrin Youtube

Dino Rađa, Foto: Printskrin Youtube

Larkin iza sebe ima sjajnu sezonu, doveo je Efes do finala Evrolige, a protiv Barselone je ubacio neverovatnih 37 poena. Potom je Fenerbahčeu ubacio 38 poena u finalu turskog prvenstva. Ali sve to mu neće biti dovoljno.

"Nismo mi Belgija, mi smo Srbija!"

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 16:21 Velika šansa za ulazak u polufinale. Slobodan Kovač, Foto: cev Selektor odbojkaške repezentacije Srbije Slobodan Kovač, uoči duela protiv Ukrajine u četvfinalu Evropskog prvenstva, izjavio je da će ekipa biti maksimalno spremna i neće dozvoliti rivalu da napravi iznenađenje kao protiv Belgije.

- Klubovi moraju da počnu da rade i stvaraju igrače, ne može se očekivati od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi da rade. Razumem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet treninga i igre, kako bi pomogao domaćim igračima da sazreju, ali ovi stranci koje mi dovodimo nisu kvalitetni. To je besmisleno. Ne želim da u Hrvatskoj igraju "Votsoni" i "Džonsoni". Slovenija je uzela Entonija Rendolfa iz Reala i postala je prvak Evrope, ali šta joj je to donelo na klupskom nivou? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali s po pet stranaca - kaže Rađa, a prenosi portal 24sata.

BONUS VIDEO:

Filip Čović ekskluzivno za Alo.rs o predstojećoj sezoni