Košarka Košarkaška lopta Koš
Shutterstock
Košarka Košarkaška lopta Koš

Shutterstock

Košarka Košarkaška lopta Koš, Foto: Shutterstock

Veliki poznavalac srpske košarke,sportski entuzijasta,i do penzije upošljenik Košarkaškog kluba „Zdravlje“ iz Leskovca Aleksandar Vasić (72), kod ljubitelja košarke poznatiji kao „Aca Genta“, smrtno je stradao kada se na njega obrušio zid pomoćnog objekta u rušenju u dvorištu njegove rodne kuće u Leskovcu.

Nesrećni Aca je pomagao majstorima u rušenju pomoćnog objekta u dvorištu njegove rodne kuće u ulici Blagoja Nikolića u leskovačkom naselju „Kajsina mala“ kada ga je oko 11 sati u petak 24 maja iznenada zatrpao zid i na mestu ga usmrtio. Leskovačka Hitna pomoć došla je na lice mesta veoma brzo ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt leskovačke sportske ikone...

Koćica u rušenju

Alo! T.S.

Koćica u rušenju, Foto: Alo! T.S.

U toku dana 25 maja „Aca Genta“ u prisustvu rodbine i brojnih prijatelja sahranjen na groblju u Leskovcu. Iza njega su ostale dve ćerke i supruga,kao i dva unuka kojima se Aca ponosio u usmeravao ih ka košarci.

Pročitajte još:

Nikola Jokić i Kris Marlou

AP/David Zalubowski/Printscreen/

Nikola Jokić i Kris Marlou, Foto: AP/David Zalubowski/Printscreen/

„Zavoleo sam košarku još od prvih dana kada smo je zaigrali tu na poljančetu sa improvizovanim košom od auto gume“,pričao nam je svojevremeno uvek druželjubiv „Aca Genta“ koji je svoj sportki vek završio kao ekonom u Kopšarkaškom klubu „Zdravlje“ u Leskovcu.