Nikola Jokić
AP
Nikola Jokić, Foto: AP

NBA liga je objavila da je izbor igrača za ol-star meč u Šarlotu zvanično otvoren, a Nikola Jokić će i ove godine imati šansu da kao ol-star zaigra prvi put.

Navijačima će biti na raspolaganju više načina da glasaju - tražeći putem Gugla, preko Gugl asistenta, zvanične NBA aplikacije ili na sajtu lige (nba.com/vote).

Srbin do sada nije bio na ol-staru, ali Denver Nagetsi nisu pravili rezultate kakve sada prave u zapadnoj konferenciji, gde su Božić dočekali na prvom mestu sa skorom 21-10 i to bez startera Pola Milsapa, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Može se glasati svaka 24 sata po jednom i mogu da se biraju dva beka i tri visoka igrača iz svake od konferencija kada biraju startere.

Jokić je u Denveru ove sezone povećao broj asistencija na 7,3 po utakmici uz jednu i po ukradenu loptu, dok su mu broj poena i skokova (18,2 i 10) slični kao i prošle sezone.

Međutim, u decembru na devet utakmica ima 22,5 poena, 11,1 skok i 7,4 asistencije u proseku.

Pojedinim danima glasovi navijača će se računati duplo (3, 4, 10, 11. i 21. januar) na svim platformama, dok će glasovi navijača nositi 50 odsto važnosti, a glasovi medija i košarkaša po 25 odsto.

Jokić sve navedeno radi u prilično skromnom "usage rate-u", odnosno potrošnji lopti po SRBIMkom je sa 25,5 baš na 25. mestu u ligi i to su samo neki od aduta zbog kojih je Čarls Barkli nedavno rekao da bi trebalo da bude kandidat za MVP-ja lige.

Glasanje traje do 21. januara, a rezultati će biti objavljeni tri dana kasnije. Istok i Zapad će imati po jednog kapitena koji će birati postave od izglasanih igrača. Ol-star utakmica se igra u Šarlotu, u Spektrum centru u nedelju 17. februara.