Počela rekonstrukcija hale Pionir
Tanjug, Rade Prelić
Počela rekonstrukcija hale Pionir

Tanjug, Rade Prelić

Počela rekonstrukcija hale Pionir, Foto: Tanjug, Rade Prelić

Počela je rekonstrukcija hale "Aleksandar Nikolić" u okviru sportskog kompleksa "Pionir". Vrednost radova je dva miliona evra i biće završeni do kraja septembra. Prema planu, biće uređen i plato ispred te hale na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaškog stručnjaka po kome je hala dobila ime 2016. godine.

Ana Dabović

Foto: Shutterstock

"Danas je počela dugo očekivana rekonstrukcija hale 'Aleksandar Nikolić' koja postoji već 46 godina i za sve to vreme u nju nije ozbiljno ulagano, odnosno nisu radjene temeljne rekonstrukcije", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao početku radova koji će, kako je najavio, biti završeni do kraja septembra.

KK Partizan Grb Logo

Wikipedia

Hala "Aleksandar Nikolić" trenutno može da primi 5.600 posetilaca, s teleskopskim tribinama ukupno 6.300, a zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, rekao je Vesić i dodao da povećanje kapaciteta hale neće menjati gabarite objekta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video-ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će, osim toga, biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, kao i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

Sead Šehović

ABA

 

"Kompletna sanacija će biti uradjena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, s obzirom da skoro pet decenija ovde nije radjena temeljna rekonstrukcija, došli smo u situaciju da je maltene bilo nemoguće da se ovde igraju medjunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, takva takmičenja će ponovo moći da se održavaju", rekao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ:

Sportski kompleks "Pionir" otvoren je u maju pre 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić.

Kompleks se sastoji od dve dvorane, velike hale "Aleksandar Nikolić" i manje Ledene dvorane.