Miloš Teodosić
Alo/Marko Metlaš
Miloš Teodosić

Alo/Marko Metlaš

Miloš Teodosić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ne smatra neuspehom peto mesto "orlova" na Mundobasketu.

Teodosić se nepune dve nedelje nakon završetka Svetskog prvenstva oglasio o rezultatu koju su ostvarili njegovi saigrači, govoreći za "Večernje novosti".

Američki novinar pogrešno upitao Bogdana o reprezentativnom statusu! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.09.2019. 08:45 Bogdan će treću godinu zaredom biti član Sakramento Kingsa. Bogdan Bogdanović, Foto: AP Polako se približava start nove NBA sezone, a Bogdan Bogdanović kaže da se oseća spremno. Naš reprezentativac će treću godinu zaredom biti član Sakramento Kingsa.

On je kratko opisao na koji način je ispratio prvenstvo.

"Mnogo je teže kada se gleda sa strane nego kad se igra. Veća je nervoza, nerviraš se. Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno", kazao je Teodosić.

Budućnost navikla da prima preko 100 poena, Cedevita u NBA modu do finala sa crno-belima! (VIDEO)

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 28.09.2019. 22:11 - 28.09.2019. 22:21 Finale između Partizana i Cedevita Olimpije igra se u nedelju od 20 časova. Andrea Trinkijeri, Foto: aba-liga.com Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Budućnost rezultatom 103:75 i plasirali se u finale ABA Superkupa.

Bivši as FMP - a jasno ističe da peto mesto nije neuspeh uzimajući u obzir brojne povrede, od kojih je jedna bila "rezervisana" za njega.

"Znali smo da je ovo prvenstvo prvo na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja, a i kompletna javnost. Stvorio se pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti", kaže Teo i nastavlja:

"Desile su se te povrede. Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga putovao, Bjelica imao problema. Zbog svih okolnosti, ne mogu da izgovorim da je to "neuspeh". Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat. Argentina nije imala šta da izgubi, kao mi na nekim prethodnim šampionatima. Nisu imali veću želju, ali očigledno da su naši bili stegnuti i uplašeni".

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je i ostavku koju je podneo selektor Aleksandar Đorđević odmah po završetku poslednje utakmice na prvenstvu.

"Žao mi je zbog Saleta, nismo stigli ni da popričamo ovde u Bolonji. Razumem njegovu odluku i prihvatam je. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje", zaključio je plejmejker Virtus Bolonje.

BONUS VIDEO:

Branko Lazić otkrio šta misli o uspehu reprezentacije!