Svetislav Pešić
EPA/Alejandro Garcia
Svetislav Pešić

EPA/Alejandro Garcia

Svetislav Pešić, Foto: EPA/Alejandro Garcia

- Neke vaše kolege slušaju, ali ne čuju. Nikada to nisam rekao na taj način kao što su oni preneli, ali sam rekao da je tačno da su me krajem prošle godine zvali odgovorni iz Crvene zvezde i Partizana. Ne istog dana, ali su zvali, razgovarali smo o toj mogućnosti. Stvarno mi je godilo da su se i jedan i drugi klub setili mene. Tada sam rekao isto kao i sada, da to nije realno - kazao je Pešić za BHBasket.

Legendarni Pešić prvo je pomenuo Crvenu zvezdu.

"Trenirao sam Crvenu zvezdu u najteže i najbolje vreme i za njih i za mene. Dajte, pustite mene, dajte mlađima da to sad nastavljaju. Ja sam tu da uvek pomognem, to je bila moja poruka".

A zatim se dodirnuo i Partizana.

- Ja prvo ne verujem da će Partizan da me zove. I ne treba da me zove. Treba da se Partizan orijentiše na trenere u dolasku. Imamo dosta dobrih trenera koji mogu da grade taj projekat. Sad je tamo Zoran (Savić) došao. On ima ogromno iskustvo. Bio je generalni menadžer u Fortitudu i ovde u Barseloni. To je dobra odluka predsednika i menadžmenta. Oni će da traže dugoročno rešenje. Ja nisam dugoročno rešenje za Partizan - kazao je Pešić.

Ostaje pitanje da li će Pešić uopšte preuzeti neki klub.

- Drugi je što ja živim u nekom drugom svetu i razmišljam da li ću uopšte dalje da se bavim trenerskim poslom. Ja nemam tu odluku šta ću posle ove korone. Dao sam sebi neku pauzu, želim da prođe ovo čudo, da se završi ova teška sezona za sve, pa o tom potom. Da razmislim i da vidim. Na kraju je pitanje koga bih dalje mogao ja da treniram, i koji su moji motivi, jer i trener treba da ima motivaciju, ne samo igrači - rekao je Pešić.

Pročitajte još: