Svetislav Pešić Crvena zvezda
Marko Metlas
Svetislav Pešić Crvena zvezda

Marko Metlas

Svetislav Pešić Crvena zvezda, Foto: Marko Metlas

Proslavljeni srpski stručnjak, Svetislav Kari Pešić je u razgovoru za "Maxbet" rekao da njegov tim očekuje teško gostovanje u "Pioniru", a prokomentarisao je i neuspeh Srbije na Mundobasketu!

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaši Barselone su sjajno krenuli u Evroligi, zabeležili su tri pobedu u isto toliko kola, od toga su dva trijumfa bili u gostima!

"Sve je to samo početak, imamo probleme, Pangos i Ribas su povređeni već duže, Ertel se povredio na pripremama Francuza. U međuvremenu angažovali Dilejnija koji se takođe povredio. Mi igramo utakmice praktično bez plejmejkera. Može to da ne smeta na početku, ali u dužem periodu može bitno da utiče na ekipu. Košarka mnogo zavisi od onih koji vode ekipu na terenu".

Glavna zvezda prelaznog roka, Nikola Mirotić pruža sjajne partije za katalonski tim:

"Svaki dobar igrač se brzo adaptira. Nikola je profesionalac, omiljen među igračima, dobar u svakom smislu i kao čovek i kao igrač. Kad imaš takvog u ekipi, onda je svima lakše. I njemu je onda lakše da se adaptira na novi tim i drugaliju košarku, NBA i evropska košarka se mnogo razlikuju".

Upitan je da li se plaši atmosfere u Pioniru:

"Nema tu tajni, naši igrači su več nekoliko puta igrali u Pioniru. Ta atmosfera ne može da se izbegne, ona će da bude prednost i pomoć Crvenoj zvezdi, ali očekujem da ona inspiriše moje igrače. Zvezda nije uvek pobeđivala kad je bila sjajna atmosfera. Mada, u ovom trenutku niko ne razmišlja o Beogradu jer večeras igramo sa Kanariosom. Uz sva uvažavanja Zvezdi, jer meni je vreme provedeno u Zvezdi bilo fantastično, sa crveno-belima igramo tek sledeće nedelje".

Nikola Mirotić

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Nikola Mirotić, Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Prokomentarisao je svoje bivše klubove, Bajern i Albu:

"Ponosan sam što sam radio u tim klubovima. Stvarno mi je veoma drago da igraju dobro u Evroligi, kao i Zvezda. Zvezda već nekoliko godina pravi odlične rezultate. Bajern je pobedio ono što je trebalo da pobedi, Alba je bila na jednu loptu protiv Efesa, siguran sam da će sva tri kluba da odigra dosta dobro celu sezonu".

Osvrnuo se i na neuspeh Srbije na Mundobasketu:

"Moja kratka analiza je – gledati u budućnost. Niti je bilo bruke, niti debakla, u odlučujućoj utakmici nismo imali dan, nije odigrala ekipa onako kako može. Teško je prihvatiti poraz kad su očekivanja velika, a očekivalo se da se bar ostvari plasman na Olimpijske igre. Kvalifikacije za OI biće surove, teške, pitanje je gde će da se igraju i s kim će Srbija da bude u grupi" – odgovorio je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu