Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan
Twitter/KK Partizan
Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan

Twitter/KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan, Foto: Twitter/KK Partizan

Partizan će u ponedeljak saznati imena svih učesnika Evrokupa, klubova koji će mu biti protivkandidati za plasman u Evroligu. Evrokup će se igrati po istom sistemu kao lane, šest grupa sa po četiri kluba, posle čega sledi TOP 16 faza, a zatim nokaut sistem od četvrtfinala. Finalistima će biti garantovana mesta u Evroligi. 

Kompanija EKA je objavila da će u ponedeljak će biti obelodanjeno koji će sve timovi igrati Evrokup u sezoni 2020/21. Partizan je odlučio da i naredne sezone igra u ovom takmičenju, "crno-beli" su odbili ponudu FIBA da zaigraju u Ligi šampiona, pa će ponovo igrati Evrokup. Pored crno-belih, još sedam ekipa koje su se u nedavno okončanoj sezoni plasirale u Top 8 fazu, imaju obezbeđeno učešće u ovom takmičenju i naredne sezone, a to su Virtus Bolonja, Rejer Venecija, Monako, Promiteas, UNIKS, Unikaha i Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara.

Ukupno će 24 kluba će igrati EK naredne sezone, a za 16 nepopunjenih mesta prijavile su se 32 ekipa iz 16 različitih zemalja.

Nekoliko klubova koji su igrali lane Evrokup su se odlučilli za FIBA Ligu šampiona, u pitanju su Ritas, Bilbao, Darušafaka, Tofaš, Galatasaraj i Limož.

U ponedeljak će se znati i ko će uz Partizan predstavljati ABA ligu, a očekuje se da to budu Budućnost, Cedevita Olimpija i Mornar.