Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan
Twitter/KK Partizan
Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan

Twitter/KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Partizan, KK Partizan, Foto: Twitter/KK Partizan

Andrea Trinkijeri više nije trener Partizana NIS. Italijanski stručnjak i klub, postigli su sporazum o prekidu saradnje koja je počela 1. novembra 2018 i za 20 meseci klubu donela dva trofeja u kupu „Radivoj Korać“ i jedan u ABA Superkupu. Trinkijeri je u Partizan stigao tokom sezone 2018/19, nakog poraza od Zadra u utakmici 5. kola regionalnog šampionata i ostavke trenera Nenada Čanka. Do kraja te sezone, crno-beli su igrali polufinale ABA lige, finale Superlige Srbije i osvojili Kup „Radivoj Korać“ uz učešće u Top 16 fazi 7Days Evrokupa

U sezoni za nama, crno-beli su do prekida izazvanog pandemijom virusa Kovid 19, bili na prvom mestu u ABA j.t.d. ligi, odnosno imali najbolji skor u Evrokupu i obezbeđenu prednost domaćeg terena do samog kraja takmičenja. Takođe, osvojen je ABA Superkup na početku sezone, odnosno još jedan Kup „Radivoj Korać“ u februaru 2020. Ipak, posle prekida sezone i pauze, trener i klub su postigli dogovor da od sezone 2020/21 krenu različitim putevima. KK Partizan NIS se zahvaljuje Andrei Trinkijeriju na svemu učinjenom u proteklih 20 meseci i želi mu puno sreće u nastavku karijere.

Očigledno je da su se Partizan i Trinkijeri rastali u prijateljskim tonovima, uprkos nagađanjima dela javnosti da je došlo do sukoba unutra kluba. Za Trinkijerijevog naslednika najčešće se pominje Vlado Šćepanović, njegov dosadašnji pomoćnik, ali se očekuje da novi trener zvanično bude imenovan tek za desetak dana. 

PROČITAJTE JOŠ: