Trofej Kupa Radivoja Koraća
kss.rs
Trofej Kupa Radivoja Koraća

kss.rs

Trofej Kupa Radivoja Koraća, Foto: kss.rs

Kup Radivoja Koraća, posebno finalni derbi, koštaće večite rivale milionskog novčanog iznosa. Mnogo gore je prošla Crvena zvezda, koja je kažnjena sa ukupno 912.000 dinara, dok će Partizan u kasu KSS uplatiti "samo" 174.000.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveći deo kazne crveno-belih otpada na sankcionisanje napuštanja ceremonije proglašenja pobednika turnira u Nišu (600.000 dinara), a značajan doprinos dale su i izjave predsednika kluba Nebojše Čovića posle finalne utakmice. Zbog nesportskog javnog kritikovanja odluka sudija i košarkaških organa, Zvezda je kažnjena sa 240.000 dinara.

Crvena zvezda - Partizan, Kup Koraća

KSS

Crvena zvezda - Partizan, Kup Koraća, Foto: KSS

Crveno-beli su dva puta sankcionisani iznosom od 36.000 dinara, zbog toga što su njihovi navijači ubacivali tokom finala tvrde predmete na teren "Čaira" i zbog nedolaska trenera i igrača na konferenciju za medije posle finalnog meča.

Džo Regland, Crvena zvezda - Partizan

KSS

Džo Regland, Crvena zvezda - Partizan, Foto: KSS

U Partizanovoj kazni izdvaja se iznos od 96.000 dinara zbog paljenja baklji i bacanja tvrdih predmeta na teren u meču sa Crvenom zvezdom. Nedolično ponašanje navijača i vređanje tokom utakmice polufinala protiv FMP, koštaće crno-bele 36.000 dinara, koliko i isti prestup njihovih navijača tokom finalnog duela sa Zvezdom. Trener Partizana Andrea Trinkijeri sankcionisan je sa 6.000 dinara zbog tehničke greške u meču sa FMP.