Boban Marjanović
AP/Chris Szagola
Boban Marjanović, Foto: AP/Chris Szagola

Boban Marjanović je odigrao najbolji NBA plej-of meč u karijeri, oduševivši navijače u utakmici u kojoj je Filadelfija došla do 1-1 protiv Bruklina u uvodnom kolu doigravanja.

Nakon što su Netsi, kao šestoplasirani tim Istočne konferencije, napravili iznenađenje u prvom susretu, Seventisiksersi su shvatili da nešto ozbiljno škripi u njihovom napadu. I ne čudi - startni plejmejker, Ben Simons, nikada u životu nije dao NBA trojku (stvarno), a kako prvu zvezdu ekipe Džoela Embida tada nije služio šut (posle povrede "otvorio" meč sa 0/5 sa distance) i on je odustao od dalekometnih pokušaja. Bruklin je zato skupio odbranu u reket, često otavljajući rivale same na liniji za tri poena, a pritom je igrao odličnu, agresivnu i dobro osmišljenu odbranu na najboljem šuteru Filadelfije, Džej Džej Rediku, za kog je plan bio - da, ako je moguće, uopšte ne dobije loptu.

Tako je Bruklin mučio i upravo tako je i presudio suparniku u prvoj utakmici - odbranom koja je bila fokusirana na zatvaranje prilaza obruču. A onda se Boban Marjanović u drugom susretu pobrinuo da i Netsi osete nemoć.

Bruklin nije znao šta da radi sa Bobijem. Pod košem bi ga čekala i trojica, a on je hladnokrvno, osmotrivši najpre gde su mu saigrači, pogašao sa prilične udaljenosti.

A kada je srpski centar otišao da odmori, u trećoj četvrtini Filadelfija je kanonadom postavila NBA plej-of rekord sa čak 51 poenom za 12 minuta igre.

Na kraju, u konačnih 145:123 (što je bio najveći košgeterski učinak Seventisiksersa u doigravanju još od 1967, kada su protiv San Francisko Voriorsa ubacili 141 poen), Boban Marjanović je pomogao sa 16 poena, šutirao je 8/14 iz igre, a imao je i osam skokova, te po blokadu i asistenciju. Filadelfiju je ličnim plej-of rekordom dizao na noge.

ZBOG NJEGOVE KUĆE NIJE PROŠIREN AERODROM Zavirite u Mesijevu vilu koju je napravio od stare kuće, a sada izgleda kao čitavo naselje! (VIDEO)

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23 poena, uz 10 skokova i jedan lakat u glavu Džereta Alena osporavani plej Simons je došao do tripl-dabl učinka (18 poena, 12 asistencija, 10 skokova, ponovo bez šuta za tri), a Tobajas Heris sa 19 i Džej-Džej Redik sa 17 su popravili utisak posle lošeg izdanja u prvom meču.

Kod Bruklina, koji će biti domaćin naredna dva susreta u ovoj seriji koja se igra do četiri pobede, Deanđelo Rasel je posle bravura u prvoj utakmici zaustavljen na 16 poena, a više od njega je dao rezervisti Dividi - 19.

NAJVEĆI PREOKRET U ISTORIJI PLEJ-OFA Klipersi učinili nemoguće, "Ratnicima" i poraz i VELIKI HENDIKEP (VIDEO)